Evinizi satmayı mı düşünüyorsunuz ? Evinizi satarken nelere dikkat etmelisiniz ?, detaylar haberimizde...

1) Doğru fiyata satışa çıkarmaya dikkat edin

Evinizin fiyatını belirlerken kendi başınıza hareket etmemenizi öneririz, mutlaka profesyonel bir yardıma başvurmalısınız. Sahip olduğunuz evi eğer yüksek ve yanlış fiyatl ile satışa çıkartırsanız, yanlış alıcılar ile karşılaşacığınız için satışın gerçekleşmesi gerçekten zor gözüküyor. Bu yüzden de eviniz uzun süre piyasada kalacaktır.  Bu geçen sürede ise evinizin boş kalabilir ve piyasanın altında bir fiyata satılmasına sebep olabilir. Evinizin fiyatını belirlemek için de SPK lisanslı ekspertiz firmalarına ya da bölgedeki uzman emlak gayrimenkul danışmanlarının değerlendirme raporlarına itibar etmeniz ve onların profosyenlliklerinden faydalanmanız sizin için en iyisi olur.

2) Pazarlama planınızı belirlemeniz gerekir

İçinde bulunduğumuz dönemde çok fazla büyük inşaat firması bulunuyor. Alıcıların satmak istediğiniz konutunuzun pazar içinde olduğundan haberdar olması gerekiyor. Televizyon, gazete gibi ortamlardan reklam veren firmalar ile yarış içerisinde olduğunuz için bu konuda da profesyonel bir fikir almanız gerekebilir.

3) Evinize talip olan alıcıların takibini ihmal etmeyin

Evinizi satın almak isteyen alıcıları pazarlık payını kaybetmeden takip etmeniz gerekiyor. Alıcıları e-mail ve telefon yoluyla yada gelişen internet ile kontrollü bir şekilde takip edebilirsiniz.

4) Alıcıları analiz ettikten sonra evinizi gezdirmeyi unutmayın

Evinizi satarken tanımadığınız insanlara evi tanıtmak için onlara güvenmeniz gerekiyor. Bununla beraber tehlikeli durumlarla karşılaşmanız maalesef mümkün. Bu tarz negatif durumlar yaşanırken en iyi ihtimalle hafif eşyalarınız çalınabilir. Bu durumları göze alarak güvenliğiniz için çok dikkatli olmanız gerekiyor, mümkünse evinizi ziyarete açtığınız zaman evde tek başınıza durmayın. Alıcıların iletişim ve adres bilgilerinin doğruluğu kontrol etmeniz sizin yararınıza. Alıcıları mümkün olduğunca analiz etmeniz gerekebilir.

5) Dairenizi överek satamazsınız

Alıcıyı satışa ikna etmek için doğru soruları sorarak doğru bir yol izlenmesi gerekir, yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözünü de hatırlarsanız daha uygun bir şekilde evinizi satmış olursunuz. Dairenizi methederek satamazsınız. Alıcının kafasındaki sorulara net ve doğru cevaplar vererek onu almaya yönlendirmeniz gerekir. Son zamanlarda konut alıcıları daha bilinçli. Bu yüzden alıcının soracağı her türlü soruya hazırlıklı olmak gerekir. Alıcıyla konuşma aşamasına geçmeden önce 'acaba ne soru sorulabilir' sorusunu kendinize sormanızda fayda vardır.