Antalya Valisi ve Expo 2016 Başkan Vekili Muammer Türker hazırlıkların son aşamaya geldiğini söylerken EXPO 2016 için geri sayımın başladığını aktardı. 

Antalya Valisi Muammer Türker EXPO 2016 için Antalya'ya can suyu olacak dedi ve ekledi, "Expo 2016 Antalya hem Türk turizmine hem de Antalya turizmine çok önemli bir kazanım."

TRT Avaz'da Abdullah Konuk'un sunuculuğunu üstlendiği Panorama programına konuk olan Vali Türker, canlı yayında EXPO 2016 Antalya projesini anlattı. Yayında yaptığı değerlendirmede inşaatların son kısmına geçildiğini aktaran EXPO 2016 Antalya Ajansı Başkan Vekili Muammer Türker şu sözlerle cümlelerini sonlandırdı. 

“Sadece kulemiz bir iki haftalık daha bir süreye ihtiyaç duyuyor. Ondan sonra artık toparlanmış, provaları yapıyor olacağız ve EXPO açılışına hazır hale gelecek. 23 Nisan günü devlet erkanının yoğun programı dolayısıyla açılış törenini 22 Nisan akşamı yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve muhtemelen de yabancı devlet başkanlarının da teşrifleriyle. O günden başlayarak sadece Antalya’ya değil, Türkiye’ye ve bu alanda ilgi duyan bütün dünya vatandaşlarına görsel şölenler hazırlamaya şu anda bizde hazırlıklarımızı yürütüyoruz.”