Markalaşan şehirler konusunda ve bu şehirlerin Türkiye ekonomisine katkısını arttırmak amacıyla oluşturulan Marka Şehirler Zirvesi'nde Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan bir konuşma yaptı. 

İstanbul'da yapılan Marka Şehirler Zirvesi, Türk ekonomisinde inşaat sektöründeki marka değeri ve ekonomik gücü yüksek olan firmaları buluşturdu. Markalaşan şehirler konusunda ulusal ya da yerel düzeylerde uygulanan ekonomik çalışmaların ve bu politikaların söz konusu edildiği zirvede Muammer Ceylan “Gerekli yatırımlar, kentsel dönüşüm uygulamaları ve akıllı altyapı sistemleri ile 2023’te marka şehirlerden marka bir ülke oluşturabiliriz” dedi. 

Şehirleri markalaştırma ile turizm gelirlerinde önemli bir artış olacağının altını çizen Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye'nin şehirlerinin olması gerektiği şekilde ambalajını yapamadığımızı, bundan sonra yapılacak çalışmalar ile bunu değiştirebileceğimizi belirtti. Diğer ülkelerdeki marka şehirlerin yılda 35-50 milyon aralığında turist çektiğini dile getiren Ceylan, bu sayının Türkiye'ye gelen toplam turist sayısı ile denk olduğunu vurguladı.