2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık okulların kayıt döneminin başlaması ile farklı bir konuda görüş belirtti. Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım'ın kurucu ortaklar olarak yer aldığı PAB Mimarlık, nitelikli mimarinin kaliteli bir eğitim için zemin oluşturduğunu iletti. 

Ulusal ve uluslararası ödüllere sahip mimari projeleri ve özellikle eğitim öğretim binalarına yaptıkları işler ve anlaşmalarıyla bildiğimi PAB Mimarlık, çevreye saygılı bireyler yetiştirmenin başlangıcının çevreye duyarlı yapılar inşa etmekle başladığını vurguladı. 

DOĞA İLE BÜTÜNLEŞİK OKULLAR
Öğrenimin sınıfın dışında kampüs ve binalarda da olduğunun altını çizen PAB Mimarlık, doğa ile birlikte yeşil ile bütünleşik öğrenim yapılarının olması gerektiği; böylece öğrencilerin doğa ile iç içe bir yaşam alanında çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştiklerini iletti. 

Bu yapılar planlanır ve inşa edilirken renklerin ve fonksiyonların da büyük önem taşıdı biliyor. Fonksiyonlarına göre bloklama yapılması gerektiği ve renk öğelerinin de doğru kullanıldığında konsantrasyonu arttırdığı belirtilirken veliler bu konuda yaptıkları seçimlerde bunları da göz ardı etmemeli denildi.