Her geçen gün yeni yapılarak imza atılan ve oldukça şık tasarımlara yer verilen birçok ev bulunmaktadır. Yeni yapılan bu evler insanların oldukça dikkatini çekmekte ve yaşam koşullarına uygun nitelikte bulunmaktadır. Nüfusta artış görülmesi, evliliğin çoğalması ve her bireyin ev sahibi olması istemesi amacıyla günümüzde ev alanında yapılanma oldukça artmıştır. İnsanların ev alırken dikkate alması gereken bazı hususları bulunmaktadır. Ev alım satım gibi işler ile günümüzde emlakçılar ilgilenmekte ve her satın alınan evden mal sahibi ve yeni mal sahibinden bir miktar komisyon ücreti talep etmektedir. Hal böyle olunca insanlar ev alırken çoğunlukla sahibinden satılık müstakil ev arayışı içerisine girmektedir.

Sahibinden satılık müstakil ev günümüzde çoğunlukla birçok insanı ilk tercihi olmaktadır. Bunun ana sebebi ise, apartman yaşantısından sıkılan, toplu yaşamlara rahat edemeyen ve site gibi birden fazla insanın bir arada barındığı yerleri tercih etmek istemeyen insanlar, tercihlerini müstakil evlerden yana kullanmaktadır. Müstakil evlerin, apartman dairelerinde ve diğer konut türlerine göre insan yaşamına birden fazla faydası bulunmaktadır. Sessizlik ve sakinlik isteyen, kendilerine hür ve genelde bahçe sahibi olmak isteyen insanlar müstakil ev satın almayı tercih etmelilerdir. Müstakil evler tek katlı, dubleks ve tripleks şeklinde çeşitleri bulunmaktadır.

Müstakil ev satın almak isteyen insanlar öncelikle sahibinden satışı bulunan müstakil evleri tercih etmelerinde fayda vardır. Böylelikle insanlar emlak komisyonu vermeden müstakil ev sahibi olabilmektedir. Ülkemizin her ilinde müstakil evler bulunmaktadır. İnsanların yaşam koşullarına uygun nitelikte, ulaşım problemi yaşanmayan ve sessizlik içerisinde bulunan birçok müstakil eve yer sahipliği yapan semtler bulunmaktadır. Günümüzde hem banka kredisi yoluyla hem de taksit seçenekleri ile sahibinden satılık müstakil ev sahibi olabilmek mümkündür.