Yarışmada büyük ödülün sahibi “Philarmonie de Paris” projesiyle “Ile de France Plâtrerie” olurken, Başkanlık Ödülü’nün sahibi ise “J.W. Marriott” projesiyle “Interiors Designers Decorators PVT Ltd.” oldu. “Alçı” kategorisinde Werey & Stenger, “Alçı Levha” kategorisinde Isolation 2000, “Sürdürülebilirlik ve İnovasyon” kategorisinde Accompli Afbouw BV, “Eğitim, Sağlık ve Konaklama Hizmetleri” kategorisinde G+K Trockenbau GmbH ve “Ticari” kategoride Heinrich Schmid GmbH & Co. KG birinciliğe layık görülürken, “Konut” kategorisi birincisi ise SAMA Gipserei + Fassaden GmbH oldu.

Alçı sektöründen uzun yıllardır faaliyet gösteren Saint-Gobain’in düzenlediği “Uluslararası Gypsum Throphy” ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl Prag’da 10. kez düzenlenen yarışmanın Zofin Sarayı’nda gerçekleşen ödül töreninde geçtiğimiz aylarda Saint-Gobain Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması’nda “Alçı Levha” kategorisinde finale kalan Işık Dekorasyon, “Sürdürülebilirlik ve İnovasyon” kategorisi ile “Eğitim, Sağlık ve Konaklama Hizmetleri” kategorilerinde birinci olan ESDO İnşaat ve “Ticari” kategori birincisi Ekkon İnşaat Türkiye’yi temsil etti. Uygulamacılar, müteahhitler, mimarlar, Saint-Gobain çalışanları ve uluslararası basının katılımıyla gerçekleşen gala gecesinin açılış konuşmasını; ev sahibi Saint-Gobain Rigips Çek Cumhuriyeti Genel Müdürü Nikola Hoffman ve 

Saint-Gobain Alçı, Tavan ve Yalıtım Faaliyetleri Başkanı Claude Alain Tardy yaptı.
Farklı segmentleri, farklı uzmanlık alanlarını ve yeni tekniklerin gelişimini destekleyen kategorilerde 35 ülkeden 89 projenin katılımıyla gerçekleşen “Uluslararası Gypsum Throphy”de büyük ödülün sahibi “Philarmonie de Paris” projesiyle “Ile de France Plâtrerie” olurken, Başkanlık Ödülü’nün sahibi ise “J.W. Marriott” projesiyle “Interiors Designers Decorators PVT Ltd.” oldu. “Alçı” kategorisinde “Gerstheim Katolik Kilisesi” projesiyle Werey & Stenger“Alçı Levha” kategorisinde “Louis Vuitton Foundation” projesiyle Isolation 2000“Sürdürülebilirlik ve İnovasyon” kategorisinde “Theater de Stoep” projesiyle Accompli Afbouw BV“Eğitim, Sağlık ve Konaklama Hizmetleri” kategorisinde “Hotel Schloss Montabaur” projesiyle G+K Trockenbau GmbH ve “Ticari” kategoride “H’ugo’s Restaurant Bar Lounge” projesiyle Heinrich Schmid GmbH & Co. KG birinciliğe layık görülürken, “Konut” kategorisi birincisi “Hochbau 21/BSC-Areal” projesiyle 

SAMA Gipserei + Fassaden GmbH oldu. 
Uluslararası alçı sektöründe yüksek performanslı alçı levha sistemleri ile yapı alçılarının usta bir işçilikle birleşerek sürdürülebilir, güvenli ve iç mekan konforu yüksek binaların oluşturulmasına teşvik amacıyla düzenlenen “Uluslararası Gypsum Throphy”, alçı ve alçı levha uygulama firmalarının kaliteli işçilikleri, sorun çözme becerileri ve tecrübelerini ödüllendirerek takdir etmesi açısından önem taşıyor. Bu organizasyonda katılımcı firmalar, onlarca ülkeden katılan diğer uygulamacılarla fikir ve tecrübelerini paylaşabilme, Saint-Gobain grubunun en yeni duvar ve tavan sistemleri hakkında bilgi edinebilme ve dünya basınında yer alma fırsatını da yakalıyorlar.
Saint-Gobain Grubu Hakkında:
Saint-Gobain, yenilikçi malzemeler, yapı ürünleri, yapı malzemeleri dağıtımı ve paketleme ana iş kollarında çalışmaktadır. Cam, boru, alçı ve alçı levha, yalıtım ürünleri, kaplama ürünleri ve yapı kimyasalları gibi malzemeleri üreten, işleyen ve dağıtımını yapan bir şirket olarak ham maddeleri, günlük yaşantımızın vazgeçilmez parçaları olan ürünlere dönüştürmekte ve geleceğin malzemelerini geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır. Saint-Gobain Grubu şirketleri, 185.000’den fazla çalışanı ile 60’dan fazla ülkede faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde liderlik vizyonunu göstermektedir.
Saint-Gobain Rigips Türkiye Hakkında:
Saint-Gobain, inovatif malzemeler, yapı ürünleri, yapı malzemeleri dağıtımı ve paketleme ana iş kollarında faaliyet gösteren bir firmadır. Cam, boru, alçı ve alçı levha, yalıtım ürünleri, kaplama ürünleri ve yapı kimyasalları gibi malzemeleri üreten, işleyen ve dağıtımını yapan bir şirket olarak ham maddeleri, günlük yaşantımızın vazgeçilmez parçaları olan ürünlere dönüştürmekte ve geleceğin malzemelerini geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır. Saint-Gobain Grubuşirketleri, 185.000’den fazla çalışanı ile 60’dan fazla ülkede faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde liderlik vizyonunu göstermektedir.
2001 yılından bu yana Rigips, Türkiye’de yapı alçıları, endüstriyel alçılar, duvar ve asma tavan sistemleri alanında hizmet vermektedir. Rigips’in genel müdürlüğü, üretim tesisleri ve alçı ocakları Ankara’dadır. Firmanın müşterilerin ihtiyaçlarını yakından takip etmek ve taleplere daha hızlı cevap verebilmek için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Samsun’da bölge satış ofisleri bulunmaktadır. Üretiminin her aşamasında uyguladığı güvence sistemiyle kaliteden ödün vermeyen Rigips, uluslararası standartlarda üretim yapan büyük bir firmadır.