Tapusuz gecekondu sahiplerine müjde. Onlar da kentsel dönüşüm yasasındaki bazı haklardan yararlanabilecek. Bu kişiler belirlenecek olan bedelleri ödeyerek evlerinin olduğu bölgede ya da başka bir alanda ev sahibi olabilecekler. Ayrcıa kira yardımı da alabileckler.

Kentsel dönüşüm alanlarında bulunan tapusuz gecekondu sahiplerine yeni haklar geldi. Artık tapusu olmayan vatandaşlar da belli koşulları yerine getirmek koşuluyla ev sahibi olabilecek ya da kira yardımı alabilecekler. Bazı alanlarda senelerdir ikamet eden, yol, elektrik, su gibi hizmetlere de sahip olan gecekonduların sahiplerini çıkartıp, kentsel dönüşüm projeleri yürütülmekte sıkıntılar yaşanıyordu. 

Riskli yapıları, kiracı veya hak sahibi olmaksınız kullananlara yardım yapılmasına dair Bakanlar Kurulu tarafından resmi gazeteler de yayınlandı. Karara göre, gecekondusunun tapusu olmayan vatandaşlar kentsel dönüşüm yasasındaki haklardan yararlanabilecek. Bu karara göre, tapusu olmadan, bir başkasının ya da her hangi bir hazine'nin arazisinde ikamet edenlere yıkılacak evleri için enkaz bedeli ödenecek. Bu vatandaşlara, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak gecekondusunun bulunduğu yerden yada bu alan dışında yapılacak konutlardan satın alabilecekler. Konutun büyüklüğü ve ödeme koşulları ise her projeye bağlı olarak ilgili kurumlarca belirlenecek. Enkaz için ödenecek olan miktar ev bedelinden düşürülebileceği de verilen kararlara dahil.