TRT'nin Türk Sineması’na yeni soluk getiren "TRT Ev Sineması" kuşağı tüm hızıyla devam ediyor. Perşembe gecelerinin ‘Aile Keyfi’ olan ‘TRT Ev Sineması’ kuşağında bu Perşembe gecesi drama türündeki "Son Takla" filmi izleyici ile buluşuyor.

18 Mayıs Perşembe, saat 20.00'de TRT 1’de ekranlara gelecek olan ‘Son Takla’ filmin, babasının vasiyeti üzerine yetiştiği takımın başına geçen eski futbolcu Cemil’in hayatını konu alıyor.

90’lı yılların ortalarında, Trabzonspor’da top oynayan, Trabzonlu hırçın bir genç olan Cemil’in hayatını konu alan ‘Son Takla’ filminin yönetmen ve yapımcılığını Volkan Özgümüş, senaristliğini ise Kerem Oğuz Evrandır üstleniyor. Cemil karakterini ise Osman Sonant canlandırıyor.

Trabzonspor’dan sonra Beşiktaş’a transfer olan ve İstanbul’a geldiği için karakter olarak değişen Cemil, bir Beşiktaş – Trabzonspor maçında eski takımı Trabzonspor’a 3 gol atıp, üstüne 3 takla atınca adı ‘Taklacı Cemil’ olarak değişiyor. Bütün eski dostları ve Trabzonluları kendine düşman eden Cemil, bunun yanında Nişanlısı Zeynep’i de terk ederek, İstanbul'a yerleşmiş ve 20 sene boyunca memleketine geri dönmemiştir. 

Artık 40’lı yaşlarında olan Cemil, babasının kalp krizi geçirdiğini duyunca istemese de Trabzon’a dönmek zorunda kalır. Ancak geç kalmıştır ve babası çoktan vefat etmiştir. Cenaze sonrası hemen İstanbul'a dönmek ister ama en yakın arkadaşı Kemal’in sözlerini duyunca bu fikrini değiştirmek zorunda kalır. Cemil’in vefat eden babası Trabzon’da amatör bir kasaba takımını çalıştırıyordur ve ligin bitmesine 3 hafta kalmıştır. Cemil’in babası ölmeden önce ‘Cemil takımın başına geçsin’ diye vasiyet etmiştir. Trabzonlu eski dostları ve eski nişanlısı Zeynep, Cemil’e çok kötü davranır ama Cemil bir inatla, yüzleşmek, hesaplaşmak belki de kendini affettirmek için Trabzon’da kalmaya karar verir. Cemil’in yeni teknik direktör olduğunu duyan eski dostu Saffet oğlu Hami’yi takımdan geri çeker. Herkes Cemil’e türlü türlü olumsuz tepkiler verir. Ancak Cemil azmi ile savaşıp hem takımı şampiyon yapar, hem de kendini herkese özellikle de eski nişanlısı Zeynep’e affettirir.

Bu Perşembe ve bundan sonra her Perşembe Aile bir araya geliyor!

Perşembe gecelerinin ‘Aile Keyfi’ olan ‘TRT Ev Sineması’ kuşağı, tüm aileyi bir koltukta toplarken, komedi, drama, fantastik gibi film türleri ile kah ağlatıp, kah güldürecek filmler ile ekranlarda yepyeni bir soluk oluyor. Türk Sineması’nın 100'üncü yılı ve TRT'nin 50’nci yılını taçlandırmak için 2014 yılında başlatılan ‘TRT TV Filmleri’ projesi, Türk Sineması’na ve televizyon sektörüne yeni hikaye ve eserler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkan sağlamayı hedefliyor. Proje kapsamında çekilen 33 film, her Perşembe gecesi, saat 20.00’de, TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

TRT Ev Sineması Kuşağı'nın 4’üncü haftasında ‘Bünyamin’ adlı komedi filmi ekrana gelecek!

TRT Ev Sineması Kuşağı 4’üncü haftasında, 25 Mayıs Perşembe gecesi, saat 20.00’de, TRT 1 ekranlarında ‘Bünyamin’ adlı film izleyici ile buluşacak. Bir yazar olan Hayal, yayın eviyle yaptığı sözleşme sonucu bir roman yazmak zorundadır; ancak bu romanı bir türlü yazamaz. İşlerin iyice çıkmaza girdiği bir sırada, birden Bünyamin adlı bir adamın hikayesini yazmaya koyulur. İşsiz ve dağınık bir karakter olan Bünyamin’i ansızın karşısında bulan Hayal, ona, Bünyamin isimli bir roman yazdığını ve kendisinin geçek değil bu romanın karakterlerinden biri olduğunu ispatlamaya çalışır.

"TRT TV Filmleri" projesi nasıl oluştu?
2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri projesine, 864 senaryo başvurusu yapıldı. Değerlendirmeye uygun bulunan 599 senaryo, alanında uzman ve bağımsız senaristler ile dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulunca değerlendirildi. Komedi, drama, fantastik türleri dâhil 12 türde, 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Projede, senaryo yazarları ve sinema profesyonellerinin yanı sıra farklı mesleklerden insanlar da yer aldı. 2015 yılında, Türkiye'nin dört bir yanına kurulan setlerde, film endüstrisinin tüm paydaşları, yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan teknisyenine sahadaydı. 33 film çekilerek, gösterime hazır hale getirildi. Filmlerde İlhan Şeşen, İpek Tuzcuoğlu, İsmail Hacıoğlu, Gürkan Uygun, Tayanç Ayaydın, Görkem Yeltan, Osman Sonant, Bestemsu Özdemir, Orhan Kılıç, Çiğdem Batur gibi birçok tanınmış isim rol aldı.