Kanal D'yayınlanan başrollerinin Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in paylaştığı "Vatanım Sensin" isimli dönem dizisinin 3. bölüm fragmanı izleyenleri duygulandırdı.

Mustafa Kemal Paşa'nın Bandırma Vapuru ile Anadolu Harekatı'nı başlatmasına değinen dizide Ergenç'in sözleri fragmanı sosyal medyada günün konusu yaptı.

İşte Vatanım Sensin'in Mustafa Kemal fragmanı,



Vatanım Sensin'in konusu,
Üç çocuğu ve kayınvalidesiyle birlikte zorlu bir hayat süren Azize, canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla kavurulurken diğer yandan savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele etmektedir. Yıldız güzeller güzeli gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kızdır.

Ali Kemal se kardeşlerine göre çok farklı aşk acısıyla ve kendine dair öğrendiği önemli bilgiyle kuytu köşede yaşayan bir serseri mayın gibidir. Azize çocuklarının dertleriyle birer birer uğraşmaya çalışırken İzmir'in Yunanlar tarafından işgale uğrayacağını öğrenir.

Oysa ki bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini getirecektir. 1919 senesinin baharında Azize ve Cevdet hayatlarının önemli bir aşamasındadır. Zaferler, mağlubiyetler, ayrılıklar, kavuşmalar yaşayacaklar, umudun ve baharn ateşiyle yanacak, gerçek sevginin, gerçek vatanın, gerçek ihanetin ne olduğunu yaşayarak göreceklerdir. Cevdet ve Azize'nin hikayesi küllerinden doğan bir ülkenin kaderiyle aynı yazılır.
 
İzmir'in işgal edildiği Balkan Harbi döneminde kimin kimden yana olduğu ilk bakışta anlaşılamayan büyük bir savaşın içerisinde dağılan bir ailenin tekrar bir araya gelişini izleyeceğiz. Büyük bir savaşın gölgesinde tutkulu, inanılmaz büyülü bir aşkın hikayesi çarpıcı bir şekilde ekranlara gelecek.