1 Mayıs için resmi kutlama alanı olarak ilan edilenBakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda tüm hazırlıklar tamamlandı. İşçiler kutlama alınına gelmeye başladı. Kutlama yasağının sürdüğü Taksim Meydanı'nda ise çok sayıda polis, güvenlik bariyerleri ve TOMA'lar ile olağanüstü önlemler alındı.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için hazırlıklar akşam saatlerinde başladı. Bakırköy Meydanı'nda kurulan Cumartesi pazarının akşam saat 18.00 itibariyle kalkmasının ardından belediye araçları tarafından çöplerden temizlenerek yıkandı. Ardından meydanda sahne, platform ve teknik alt yapı çalışmalarına başlandı.  

Çalışmalar Sabah saatleri itibariyle sona erdi.Organizasyonu yapan firmanın teknik sorumlusu Mesut Kılıç, "Taksim'e göre biraz farklı o yüzden de bu alanda kitleye ulaşmak açısından LED ekranlar kuruldu. Buraya 500 bin kişilik bir ses sistemi kuruldu. Yani beklenen kitle odur" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde ise polisler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte görev yerlerini almaya başladı.Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatıldı. Bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA yerleştirildi.