Çorum'da meydana gelen olayda, 13 yaşındaki A.Ş. adlı kıza, babası, amcası ve abisinin tecavüz ettiği anlaşıldı. Kızın hamile kaldığı anlaşılması üzerine DNA testi yaptırıldı. Test sonucunda bebeğin baba O.Ş.'den olduğu anlaşıldı.

Olayın ortaya çıkmasını kızın öğretmeninin ihbarı üzerine anlaşıldı. İhbar üzerine Jandarma ekipleri baba, amca ve ağabeyi gözaltına aldı.

Anne, oğlundan şikayetçi olmadı

Adli tıptan gelen raporu okuyan mahkeme, A.Ş. iki aylık hamileyken yapılan DNA testinde bebeğin baba O.Ş.'den olduğu tespit edildi. DNA testinin ardından kızın da talebi doğrultusunda gebeliğin sonlandırıldığı ifade edildi. Anne G.Ş. oğlundan şikayetçi olmadığını, ancak eşinden ve kayınbiraderinden şikayetçi olduğunu söyledi. 

Barodan konu ile ilgili açıklama geldi,

"İlimiz Büyükdüvenci Beldesi'nde meydana gelen ve Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam eden çocuk istismarına yönelik, toplumda infial yaratan olayın takipçisi olacağız. Yasal ve hukuki dayanaklarımız ile Baromuzun sahip olduğu sosyal sorumluluk gereği davaya katılma ve müdahil olma istemimiz bugün itibariyle mahkemeye iletilmiştir. Bu zorunluluğumuz yasaların kurumumuza yüklediği sorumluluklardan ve davada kendisini yeterli şekilde ifade edemediğini düşündüğümüz mağdur haklarının gereği gibi savunulmamasından, bugüne kadar işlemiş yargılama sürecinde derinden yaralanan kamu vicdanının Mahkemede temsil edilmesi gerektiğinden ve adil bir yargılama hakkı sağlanmasını istememizden kaynaklanmaktadır. Gerek bu olay gerekse kadın ve çocuk istismarına yönelik bütün olayların takipçisi olacağımızı Çorum Barosu olarak kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”