15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilen 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sonrası, 16 Temmuz 2016 günü gözaltına alınan Orgeneral Adem Huduti Malatya'da tutuklandı.

ADEM HUDUTİ KİMDİR?

İlk olarak Kara Harp Okulu'ndan asteğmen rütbesiyle 1973 yılında ve ardından 1974 yılında da Piyade Okulu'ndan teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1987 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yaptı. 1987 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay Subay olarak sırasıyla 3. Mekanize Piyade Tümeninde Lojistik Şube Müdürlüğü, 9. Kolordu'da Plan ve Harekât Subaylığı, 202. Mekanize Piyade Alayı ve 7. Mekanize Piyade Tugayı'nda Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı, NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri (LSE) Komutanlığı Harekât Dairede Karargâh Subaylığı ile Plan ve Program Şube Müdürlüğü, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (Afsouth, Napoli, İtalya) Harekât Başkanlığı'nda Şube Müdürlüğü ve Silahlı Kuvvetler Mızıka Astsubay Hazırlama ve Sınıf Okulu Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Sırsıyla; 1999 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ardından 2004 yılında tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı, Ordu Donatım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Lojistik Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Daha sonra 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Okullar Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2014 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti ve 2. Ordu Komutanlığı'na atanmıştı.