Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "2018'de karşılıklı aday çıkmadı Türkiye 5 yıl kaybetti. Abdullah Gül'e teklif yapıldığında ben de masadaydım. Namzet olsa kazanıyordu" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ahali TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, şu ifadeleri kullandı;

derhal ülkenin karşı karşıya kalmış olduğu tablo gerçekten oldukca can can sıkan ve üzücü bir tablo. Çete, mafya, kabahat örgütü şeklinde yapılar devletin zayıfladığı, ulus görevlileriyle bu tür yapılar arasındaki ilişkilerin güçlendiği durumlarda bu şekilde tezahür eder. Bunlar 1990’lı yılların karanlığında bu şekilde vardı. Bunların yine tezahür etmesi ülkemiz namına oldukca üzücü bir durum” değerlendirmesi yapmış oldu.

Daha yakın bir zamanda bir kabahat örgütünün hapiste olan bir lideri, iktidarın minik ortağının açık desteğiyle, açık bir halde mecliste hususi bir yasal düzenlemeyle hür bırakıldı. Türkiye’de siyasal sertlik tekrardan sokaklara döndü. Gazeteciler ismen maksat gösteriliyor ve sokakta sertlik görüyorlar. Buradaki can sıkıcı şart, bu ülkedeki bütün yetki tek elde toplandı. Sayın Cumhurbaşkanının da nihai bir sorumluluğu var. Gazeteciler, siyasetçiler cadde ortasında sertlik görmüş oldu. Sayın Cumhurbaşkanının en minik bir ifadesini duymadım bu mevzularda. Bu şekilde durumlarda devlet, devlet bulunduğunu gösterir. 

3 tane video yayımlanmış, ben ilkinin 2-3 dakikası seyredip dayanamadım, kapattım. Şu sebeple ülkem adına üzülüyorum…acilen yapılması ihtiyaç duyulan nedir? Bu iddialar var mı? Savcılığın hemencecik resen hareket etmesi lazım. Burada bir sürü iddia var. Düzgüsel işleyen bir devlet yapısında bu tarz şeyleri ölçmek siyasal partilerin işi olmamalı. Savcılıkların anında harekete geçip bu iddiaların doğru olup olmadığını araştırması lüzumlu. Düzgüsel bir devlette, işleyen bir devlet yapısında olması ihtiyaç duyulan budur. Bu dek bahis var ise, bu iddiaların doğruluğu, yanlışlığı açık bir halde ortaya konmalıdır. Bunun dürüst adresi yargıdır.

şimdi devlet yapısı ve idare sistemi batkı etmiş durumda Türkiye’de. Benzer şeyleri daha önceki dönemlerde de yaşıyorduk. Bir Bitcoin vakası var. Paraları toplayıp yok olan insanoğlu var. Biz bu stil şeyleri banker faciasında gördük. 2000-2001 krizinde 20 tane banka battı, orada gördük. bir de şu anda görüyoruz. Banker krizinin olduğu tarihte de çeteler mafyalar var. 90’ların sonlarına bakınca da aynı şeyi görüyoruz. şimdi da benzer şeyi görüyoruz Türkiye’de. Ne oldu bizim cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine? Niye böylesine önemli vakalarda sistem çalışıp da gereğini yapmıyor? şimdi batkı etmiş bir sistemden bahsediyoruz.

O dönemlerde biz uzunca bir süre ayrıca İçişleri Bakanlığı keza Hakkaniyet Bakanlığı tarafınca sıkı bir duruş gördük. Mafyaya, çeteye, kabahat örgütlerine göz açtırmayacağız diyen İçişleri Bakanlarımız vardı bizim o dönem… Bugünkü Hakkaniyet Bakanı, bugünkü İçişleri Bakanı niye bu mevzularla ilgili susuyorlar? Mahkemeler bir sinyal alsa hükümetten anında adım atar işlem. Hak sistemini o şekilde bir ülkü getirdiler ki savcılar, hakimler de çekiniyor. ‘Kabahat örgütlerine göz açtırmam, bu ülkede bu stil şeyleri yaşatmam’ dersiniz, bu nesil örgütlere alanı daraltırsınız. En azından açıkca besbelli olmalarını engellersiniz. Bunların bir kahraman şeklinde bir takım siyasal partiler tarafınca ortaya konmasını engellersiniz.

Piyasaya sürülen videoların çocuklar ve gençler tarafınca da izlenebildiğine uyarı çeken Babacan, “O gençler diyorlar fakat ‘Benim çalışacağım, hayatımı geçireceğim ülke bu ülke mi…’ Siyasal partinin genel başkanı gaye gösteriyor, sokak çeteleri gereğini yapıyor. Gençlerimiz bu şekilde bir ülkede yaşamak istemiyor. Devlet sert olsa bu mevzuda, devlet enerjisini bu noktalarda gösterir. Bir ülkede hakkaniyet yoksa, asayiş yahut, yargı yerini bulmuyorsa devlet niye var o süre? Yapamıyorlarsa bu işleri bırakmaları lazım” dedi.

Babacan şöyle devam etti:

Bireysel menfaatler ve grup menfaatleri olunca, millet görevlileri ile dışardaki insanların beraberce çıkar ilişkileri oluştuğu sürece bir zaman ardından bu çıkar ilişkileri, çıkar çatışmasına dönmüş. 3 videodaki iddialara bakın, burada ortak çıkarlar ve çıkar çatışması var. Hakikaten oldukca oldukca yazık. Bunların bu şekilde ortalığa dökülüp de hala adım atılmaması da bir başka eyvah, bir başka ayıp.

Uyuşturucu ticareti bu ülkenin bir gerçeği. Yoktur diye bir şey değil. En mühim deposu Afganistan’dan süregelen coğrafyadır. Türkiye üstünden Avrupa’ya gider. Bu bir hakiki. Bunun ayrıntılarıyla minimize olduğu dönemler, devletin enerjisini gösterdiği dönemler vardır…Bu ülkenin sokaklarında uyuşturucu satılıyorsa hala bugün, gittiğim illerde de bunlarla karşılaştım. Annelerin en büyük yarası bu. Alışkanlık veren uyuşturucu maddeler bu ülkede kullanılıyorsa Türkiye’nin bu işle ilgili tecim yolu bulunduğunun göstergesi. Devlet, devletliğini bu zamanda göstermeli.

2018'de ortak aday çıkmadı Türkiye 5 sene kaybetti. Abdullah Gül'e önerge yapıldığında ben de masadaydım. Aday olsa kazanıyordu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/-2018-de-ortak-aday-cikmadi-Turkiye-5-yil-kaybetti-diyen-Babacan-Abdullah-Gul-e-teklif-yapildiginda-ben-de-masadaydim/250177