Lübnan'da açıklanmayan bir neden nedeniyle hakkında 25 milyon dolar ceza kesilen Karadeniz Holding'in küresel markası Karpowership, ülkedeki elektrik üretimini durdurdu.

Geçen hafta Lübnan medyasında, Lübnan Parasal Savcılığının Karpowership gemilerine el konulması ve şirkete 25 milyon dolar canice kesilmesi kararı aldığı yönünde haberler yer almıştı.

Karpowership, bu kararı "hileli ve hukuksuz" olarak nitelendirerek iptal edilmesini istemiş, iptal edilmemesi durumunda elektrik üretimini durduracağını açıklamıştı. Türk şirketin gemilerine Lübnan'dan çıkış yasağı!

Karpowership yetkililerinden edinilen bilgiye takriben, Lübnan'ın sorunun çözümüne yönelik herhangi bir adım atmaması nedeniyle bu sabah 08.00 itibarıyla Karpowership'e ait Fatmagül Sultan ve Orhan Bey gemilerinde elektrik üretimi durduruldu. Karadeniz Holding, Lübnan'ın fişini çekiyor!

Şirket yetkilileri, sorunun çözümü için çaba sarfettiklerini söyleyerek, "Elektrik üretimini durdurmaktan nedeniyle üzgünüz. Yaklaşık 18 aydır Lübnan hükümetine oldukça esnek davrandık ve herhangi bir ödeme veya ödeme planı sunulmadığı halde bu süreçte elektrik tedarikini sürdürdük çünkü ülke kuvvet zamanlardan geçiyordu. Ama hiçbir şirket böyle bir tehlikeli ortamda faaliyete devam edemez" ifadelerini kullandı.

Toplam 404 megavat kurulu güce sahip Karpowership gemileri, Lübnan'ın elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 25'ini karşılıyor. Lübnan hükümetinin şirkete 100 milyon doların üzerinde borcu olduğu söyleniyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/25-milyon-dolar-ceza-kesilen-Karadeniz-Holding-Lubnan-in-elektrigini-kesti/250361