1987 senesinde akciğer rahatsızlığı geçiren ve revirde dinlenmeye alındığı sırada yaşamını kaybeden Ali Türk'ün, Nevşehir’in Özyayla köyünde yaşayan eşi Zekiye Türk, geçen sene başlattığı hukuk çabasını kazandı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneğinin takviyeyi ile yürütülen meşru çaba neticeyi piyade er Ali Türk'e Ankara Yönet Duruşmasının kararıyla şehitlik unvanı verildi.

Kararın, lüzumlu mercilere iletilmesinin ardından şehidin eşi Zekiye Türk'e ücret bağlanırken, oğlu Muhittin Türk ismine kamu müesseselerinde vazifeye başlaması için müracaat yapıldı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı söylemede, geçen sene eylül ayında neticelenen duruşmanın ardından senelerdir beklenen mutlu haberin şehit ailesine bildiri edildiğini aktardı.

Ankara Yönet Duruşmasının, Türk'ün askerlik vazifeyi sırasında ortaya çıkan rahatsızlığı sebebiyle ölüm ettiğine hükmettiğini, eş meşru gayretin başka şehit aileleri için de verildiğini anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Özyayla köyündeki kardeşimiz için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurmuştuk. Mevzu Ankara Yönetimsel Duruşmasınca çözümlendi. Müesseselerin ve bazı şehit ailelerimizin 'vatan sağ olsun' deyip ardı aramadığı bir gidişat bu. Şehidimizin eşine ücret bağlandı. Şehidin çocuklarından biri iş müracaatında bulundu, öteki çocuğu için de müracaatta bulunacağız. Uçhisar beldemizde de eş bir şehidimiz var. Onunla alakalı da duruşmaya müracaat etildi. Önümüzdeki günlerde o mevzuda karar alınacağını bekliyoruz. Ülke genelinde bir hayli kentte eş gidişatlar var ve zaman zaman karara bağlanarak şehitlik unvanı veriliyor."

Anadolu Ajansı