Erzurum-Bingöl Karayolu, dün öğle saatlerinde Çirişli mevkiindeki çığ düşmesi sebebiyle kapandı. Tonlarca karın kapattığı yoldaki erişime bir darbe de saatteki sürati 100 kmye erişen kar kasırgasından geldi. Kar kasırgası nedeniyle çok rakamda vasıta içindeki yolcularla beraber karayolunda mahsur kaldı. AFAD, 112, UMKE ve jandarma takımlarının yanısıra Megakent Belediyesi Kırsal Daire Başkanlığı ile Karayolları ekiplerinın iş cihazları ve emekçilerinin yoğun uğraşları neticeyi 41 birey Erzurum'a eriştirilirken. Takribî 600 şahıs da yoldan alınarak Çat ilçesine götürüldü.

600'E YAKIN BİREY KURTARILDI

Geceyi Çat ilçesinde geçiren yurttaşlar karayolunda erişimin hakimiyetli olarak sağlanması üzerine AFAD takımlarının liderliğinde Erzurum'a hareket etti. Çat'taki gerekli davetlilikleri takribî 36 saat süren yurttaşlar, yolun açılması neticeyi akşam saatlerinde Çattan yola çıktı. AFAD takımlarının hakimiyeti altında 8'i otobüs 130 taşıtta bulunan 600'e yakın birey 2 saat süren yolculuğun ardından Erzurum'a erişti.

Malatya'dan 45 yolcusuyla Erzurum'a gelmek üzere yola çıkan Yalçın Kaya idaresindeki yolcu otobüsü geceyi Çat ilçesinde geçirdi. Kar kasırgası nedeniyle yolda kaldıkları 3 saatin ardından Çat'ta davetli edildiklerini belirten sürücü Yalçın Kaya, 36 saatlik bir beklemenin ardından Erzurum'a eriştiklerini söyledi. DHA