Denizli'nin Pamukkale ilçesi Ulus Caddesi'nde bulunan 40 daireden oluşan 4 bloklu sitede uslara sakinlik veren bir vaka yaşandı.

İddiaya göre, yarıyılın site idareyicisi Y.V. daire uysallarından vergi toplamasına karşın geçtiğimiz sene şubat ayından itibaren, natürel gaz faturalarını ödemedi. Doğalgaz dağıtım firmayı, 17 Nisan günü sitedeki sayaçları söktü. Buna karşın borç ödenmeyince de 26 Haziran günü, sitenin natürel gaz üyeliği iptal edildi. Natürel gazın kullanıldığı merkezi sistem, Nisan ayında kapatıldığı için site serinkanlıları yaşananlardan habersiz kaldı. Bu süreçte ödenmeyen fatura meblağı ise faizleriyle beraber 54 bin TL'yi buldu.

FİRARİ BAĞLANTIYLA NATÜREL GAZ KULLANMIŞLAR

İddiaya göre, site soğukkanlılarının vaziyetten haberdar olmasını yasaklamak isteyen Y.V. geçtiğimiz sene Ekim ayı başında, damgalı olan sayaçtaki vanaları açtı. Vanalara, dağıtım firmayı vazifelileri tarafından sökülen hortumun yerine bahçe hortumu bağlayarak, dairelere firari gaz akışı sağladı. Y.V. Aralık ayında misyonundan bölerek, siteden taşındı. Gidişat, siteye natürel gaz faturası gelmemesi üzerine ortaya çıktı. Site serinkanlıları gidişatı hemen natürel gaz dağıtım işletmesine bildirdi. Siteye gelen misyonlular firari iletişimi söktü. Yaklaşık 15 gün süresince konutlarını ısıtamayan site serinkanlıları, Namık Kemal Aydoğan'ı yeni idareyici olarak seçti. Aydoğan da site uysallarından 1500'er TL toplayarak cezayı ödedi. Siteye yeni natürel gaz üyeliği alındı ve dairelerin tekerrür ısınması sağlandı.

14f886b5a4a67036dac60ac7bf3ad4cc

"173 ŞAHIS BOMBANIN ÜZERİNDE YAŞADIK"

Aydoğan, daha önceki site idareyicisi Y.V'den savcılığa davacı olduklarını belirterek, şunları anlattı;

"Site serinkanlıları 15 gün süresince, bu soğuk havada konutlarında titrediler. Elektrik sobalarının başında, yeni seneye üşüyerek, girdiler. Nedeni ise daha önceki idareyicimizin merkezi sistem natürel gaz paralarını cebe indirmesi. Kendisine bildiri yapıldığı halde bize bilgi vermedi. Aramızda para toplayıp natürel gazımızı yine açtırdık. Firari iletişimin üzerinde bu kadar insan, tabir yerindeyse bombanın üzerinde yaşamış. Sayaca acemice, telle bağlanan plastik bahçe hortumuyla, natürel gazı kullanmışız. Bu yaşananlardan, çok sonra haberimiz oldu. Kırk daire durgunu mağdur oldu. Daha Önceki idareyicisiyle görüştük. Parayı ödeyeceğini söylemesine karşın ödemedi. Kendisine erişemiyoruz, kayıplara karıştı."

3aff913f97e74ffe229285b270857cc9

Site uysallarından Hacer Çetinöz, "Natürel gazsız kaldığımız vakit süresince su torbası ve iki elektrikli sobayla yaşadık. Daha Önceki idareyicimiz paraları ödememiş. Mağdur olduk" diye konuştu. Hüseyin Yıldan da eksi site idareyicisinin ödedikleri fatura kıymetlerini zimmetine geçirdiğini ileri sürerek, mağdur olduklarını kaydoldu.

bed38f764a51143ce12930ecb586d4f0

Kaynak: DHA