40’ı aşkın ülkeden hazırlanmış giyim dernekleri ile 100 binden artı şirketi ve 20 milyon çalışanı temsil eden Milletlerarası Hazırlanmış Giyim Federasyonu’nun (IAF) Başkanlığına Türk iş insanı Cem Altan seçildi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ile Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Idare Heyeti Üyesi olan Cem Altan, IAF Genel Kurulu’nda oy birliği ile başkanlığa seçildi.

Cem Altan, 7 Kasım 2021’de Belçika'nın Antwerp kentinde yapılacak olan 36. IAF Konvansiyonu'nda görevi mevcut Başkan Han Bekke'den devralacak. Merkezi Hollanda’da bulunan IAF'a 2 sene süreyle başkanlık yapacak olan Cem Altan, pandemi sebebiyle bütün sektörlerde olduğu gibi hazırlanmış giyimde de zorlu bir dönem yaşandığını, ama bu sıkıntıları geçirmek için milletlerarası düzeyde meslek birlikleri geliştirdiklerini söyledi.

IAF’ı, ‘markalar, perakendeciler ve üreticiler de dahil olmak üzere tedarik zincirinin ayrı aşamalarındaki hazır giyim şirketlerinin çıkarlarını genellikle kendi sektör dernekleri yoluyla temsilcilik ettiği küresel bir federasyon’ olarak tanımlayan Cem Altan, IAF Başkanlığı’nın tam da bu çeşitliliği yansıttığını vurguladı. Altan şöyle devam etti:

“2014 yılından bu yandan İHKİB’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi olduğum IAF’ta Başkanlığı Sayın Han Bekke'den devralacağım. Özellikle pandemi şartları aşağıda büyük zorluklarla karşı karşıya kaldık.  Han Bekke liderliğinde hazır giyim sektörünü daha pak, daha yeşil ve daha dijital bir düzeye taşımak için fazla çalıştık. Dünya moda endüstrisini Bekke’nin bıraktığı yerden alıp daha ileriye taşımak için uğraş harcayacağım. Yeni pozisyonum çoğu sorumluluk, sıkı egzersiz, vizyon ve meslek birliği gerektiriyor.”

Cem Altan kimdir

Aycem Dokuma'in kurucusu Cem Altan, İngiltere’de Nottingham Trent Üniversitesi Tekstil Teknolojisi bölümünden mezun oldu. Altan İHKİB'in yanı sıra Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin de (TGSD) Idare Heyeti üyesi olarak görev yapıyor.

2014'ten bu yana İHKİB’i temsilen IAF Idare Heyeti üyesi olan Altan İHKİB'in küresel moda etkinliği Fashion Week Istanbul'un Organizasyon Komitesi Başkanlığı'nın yanı sıra yeniden İHKİB kadar düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın jüri başkanlığını yürütüyor.

Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu (IAF)  hakkında:

IAF, hazırlanmış giyim üreticileri, markaları, dernekleri ve destekleyici endüstri için dünyanın önde gelen federasyonu konumunda bulunuyor.

40'ın üzerinde ülkede bulunan hazırlanmış giyim dernekleri,  100 binden fazla şirketi ve 20 milyondan pozitif çalışanı temsil ediyor.

Merkezi Hollanda'da yer alan IAF, daha enerjik, daha akıllı ve daha sürdürülebilir miktar zincirleri oluşturmak için üyelerini bir araya getiriyor. Üyelerine değerli bilgiler ve rehberlik sağlayan IAF, daha pozitif endüstri standardizasyonu, uyum, meslek birliği ve küresel çözümler üzerinde çalışıyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/40-ulkede-100-bin-hazir-giyimcinin-baskanligina-Cem-Altan-secildi/250799