Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelindeki bütüm camilerimizde okunmak üzere hazırlanan bugünün Cuma Hutbesi. 

H. Peygamber, Tevhid ve Vahdet konulu 8 Nisan 2016 Cuma hutbesinde 3 ayların başlangıcı mübarek Regaib Kandili ve Kutlu Doğum Haftası konu edildi. Bu hafta içerisinde Peygamberimizi anmak ve onun mesajlarını anlamak amacıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerden bahsedilen Cuma Hutbesinde, tevhid inancı ve vahdet anlayışı vurgulandı. 

Tevhid inancının son elçisi olarak Yüce Rabbimiz Efendimiz (s.a.s)'i görevlendirmiş, Alemlere rahmet Yüce Peygamberimiz Allah'ın varlığı ve birliğini tüm insanlığa yeniden tebliğ etmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu cuma yayınladığı hutbenin detaylarını aşağıdan okuyabilir ya da buraya tıklayarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinden ya da İstanbul Müftülüğü'nün internet sitesinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 

Vahdet'in kardeşlik, dostluk, saygı ve sevgi ile olduğu, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma anlamlarına geldiği vurgulanırken, birlikte yaşama ve ortak değerlerin etrafında kenetlenmekten bahsedildi.