Kars'taki, 3. Ordu 14. Tümen 246. Piyade Alayına bağlı Karargah Bölüğünde 1950-1952 döneminde askerliğini yapmasına rağmen sistemde yoklama kaçağı olarak gözüken 3 çocuk 7 torun sahibi Çelik, yanlışın düzeltilmesi için Yalova Askerlik Şubesi Başkanlığına başvurdu.

Geçen ay Antalya'ya gittiğinde kendisini ve ailesini şaşırtan bir durumla karşılaştığını dile getiren Çelik, şu sözleri kaydetti:
"Burada bir oteldeyken sabahın erken saatlerinde 3 polis memuruasker kaçağı olduğumu ifade ederek beni yakalamaya geldi. Adeta şok oldum. Karar, 2009 yılında Tunceli Pülümür'den Ankara'ya gitmiş. Hiç aklımdan geçmeyen bir durumla karşı karşıya kaldım.86 yaşında vatani görevini yapan bir yaşlı adamı asker kaçağı olarak aramaları çok zoruma gitti. Daha doğrusu üzüldüm. Ben 2 yıl boyunca askerlik görevimi layıkıyla gerçekleştirdim. 1952 yılında da terhis oldum."

"ASKER KAÇAĞI OLARAK YAKALANMAYI GURURUMA YEDİREMEDİM"

Antalya'da polis merkezinde ifade verdiğini söyleyen Çelik, Yalova'ya dönünce Askerlik Şubesi Başkanlığına bir dilekçey ile başvurup, 1950-1952 döneminde 3. Ordu 14. Tümen 246. Piyade Alayına bağlı Karargah Bölüğünde askerlik görevini yerine getirdiğini, yanlışın düzeltilmesini istediğini yetkililere bildirdi. 

Çelik, vatani görevini yapmasına rağmen yoklama kaçağı olarak aranmasından üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Vatanımı da askerliği de seviyorum. Şimdi askere alsalar yine gider 2 sene yaparım. Ama 86 yaşında asker kaçağı olarak yakalanmayı gururuma yediremedim, bana acayip geldi. Çok üzüldüm doğrusu. Sürekli yurt dışına çıkıp geliyorum şimdiye kadar aramadılar." şeklinde konuşmayı bitirdi.