ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye Büyükelçisi olarak namzet gösterdiği eski Arizona senatörü Jeff Flake, "ABD çıkarlarını yurt haricen temsil eden kuvvetli, tecrübeli ve kabiliyetli bir ekibe katılmaktan ötürü memnun etme duyarım" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski Arizona senatörü Jeff Flake'i Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdiği bildirildi.

Temsilciler Meclisi ve Senato'da Cumhuriyetçi üye olarak uzun yıllar bulunan Jeff Flake, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik sert eleştirileriyle uyarı çekiyordu. Flake, ardından Joe Biden destekçisi olarak öne çıkmıştı.

Biden'ın namzet gösterdiği Flake birincil açıklamasında, "Senato tarafından onaylanırsa, ABD çıkarlarını yurt dışarıya temsil eden dinç, deneyimli ve yetenekli bir ekibe katılmaktan ötürü memnun etme duyarım" ifadelerini kullandı.

Jeff Flake, açıklamasına şöyle devam etti:

"Keza ABD Temsilciler Meclisi keza Senatosu'nda hizmet ettikten sonradan Kongre'nin ABD dış politikasında oynadığı rolü anlıyorum ve takdir ediyorum, bu ortaklığı dört gözle bekliyorum."

FLAKE HAKKINDA

Arizona, Snowflake'de doğan Flake, Brigham Young Üniversitesi'nde milletlerarası ilişkiler alanında lisans derecesini ve sonradan siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesini tamamladı. 1980'lerin başında, Güney Afrika'daki Mormonluk için misyoner oldu. Amerika Birleşik Devletleri'ne döndükten daha sonra, Goldwater Enstitüsü'nün İcra Direktörü olarak tayin yaptı. 2001-2013 yılları aralarında Temsilciler Meclisi üyesi oldu.

Flake, görevdeki Jon Kyl'in emekli olduğunu açıklamasının gerisinde 2012 Senato seçimleri için aday oldu. Genel seçimlerde Demokrat aday ve eski ABD Cerrahı Richard Carmona'yı yendi. Flake, 2013'te bir göçmenlik reformu yasasını Senato'dan geçiren iki partili "Sekizli Çete" ABD senatörlerinden biriydi. Flake'in Senato'daki görevi 2019 yılında sona ermiştir.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/ABD-Baskani-Biden-Turkiye-Buyukelcisi-olarak-kimi-aday-gosterdi/252956