Trump, Twitter'dan, hükümetin kapanmasına neden olan hudut güvenliği mevzusundaki ihtilafa ait söylemelerde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri-Meksika hududuna inşa etmeyi tasarladığı duvar mevzusunda Demokratlarla uyuşamamasına karşın, hükümetin 3 haftalığına açılması yönergeyi veren Trump, "21 gün çok süratli geçecek. Uyuşma basit olmayacak ama Demokratlarla pazarlık en kısa müddette başlamalı. O duvarı yapacağız." diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, geçen aylarda Latin Amerika ’dan gelen iki muhacir kafilesini geri yolladıklarını ancak 8 bin karakter yeni bir kafilenin Amerika Birleşik Devletlerine gelmek için hazırlık yaptığını belirterek, "Güçlü bir duvarımız olsaydı, bu uzun ve riskli yolculuğa girişmezlerdi. Duvarı kur ve kabahat düşsün." ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri Hudut Güvenlik Üniteyi şefi Mark Morgan'ın duvar mevzusunda Beyaz Saray'ı destekleyen söylemelerine de atıfta bulunan Trump, hudut güvenliğini sağmak için duvarın koşul olduğunu, aksi taktirde hükümetin tekerrür kapanacağını vurguladı.

'UZLAŞMAYA VARILMAZSA ACİL VAZİYET BÜLTEN EDERİM'

Trump, dün, Beyaz Saray'ın bahçesinde basın üyelerine bir söyleme yapmış, 35 gündür kapalı olan federal hükümetin geçici olarak 3 haftalığına açılması mevzusunda Kurultay liderleriyle uzlaştığını ve bu zaman içinde hududa duvar inşa edilmesi mevzusundaki ziyaretlerin süreceğine söylemişti.

Uyuşmada Meksika hududuna duvar için kendisinin istediği 5,7 milyar dolarlık bütçenin şimdilik yer almadığını bildiren Trump, "Şayet Kurultay hudut güvenliği mevzusunda adaletli bir uzlaşmaya varamazsa, 15 Şubat'ta hükümet yine kapanır ya da ben Tüzük çerçevesinde elimdeki başka yetkileri Acil vaziyet bülten etme kullanırım." değerlendirmesinde bulunmuştu. Anadolu Ajansı