ABD Define Bakanlığı, Biden yönetiminin vergi uyumluluğunu kuvvetlendirme önerisi zarfında 10 bin doların üzerindeki kripto para transferlerinin Ulusal Gelirler Dairesi'ne (IRS) rapor edilmesi şartının getirildiğini açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre; Hazine Bakanlığı, Perşembe günü yayınlanan ödenti kullanım önerileriyle ilgili bir raporda, nakit işlemlerde olduğu gibi, piyasa değeri 10 bin dolardan pozitif olan kripto varlık alan işletmelerin de rapor edileceğini vurgulayarak, teşvikleri en aza indirmek için detaylı raporlamanın zorunlu olduğunu söyledi.

Define, keza, "Kripto para birimi, vergi kaçakçılığı da dahil edinmek üzere genelde illegal faaliyetleri kolaylaştırarak önemli bir tespit sorunu oluşturuyor" dedi. Kripto para birimleriyle yapılan mevcut ticari işlemlerin genel işlemler içerisinde minik bir payı olduğu da belirtildi.

IRS, 2020 yılında sanal para birimi işlemlerine daha fazla görünürlük kazandırmak amacıyla raporlama formu olan Form 1040'a, kripto para birimi hakkında bir satır eklemişti.

Joe Biden yönetimi ayrıca bankaları vergi ödeme uyumluluğunu artırmaya yardımcı olmak için hesap akışları hakkında rapor vermeye çağırdı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/ABD-den-10-bin-dolarin-uzerindeki-kripto-para-transferlerine-raporlama-sarti/250645