Saldırganlar, ABD'li genç kıza tecavüz ettikten sonra, cep telefonunu da alarak kaçtı. Olaydan sonra harekete geçen polis ekipleri, önce şüphelilerin sattığı cep telefonunu buldu, ardından da 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Elimize gelen bilgilere göre, Mecidiyeköy'de Cumartesi gecesi meydana gelen olayda, ABD'den eğitim için İstanbul'a gelen 23 yaşındaki I.D., öğrenci arkadaşlarıyla birlikte gittiği bir partiden tek başına çıktı. Yolda otostop yaparak bir araca bindi. Ancak otomobiline bindiği kişiler tarafından kaçırılan 23 yaşındaki kız, Fulya'daki bir arazide tecavüze uğradı. Saldırganlar, genç kıza tecavüz ettikten sonra, cep telefonunu da çalarak, kızı yol kenarında bırakıp kaçtılar.

POLİSE BAŞVURDU

Olay, I.D.'nin polise başvurmasından sonra gün yüzüne çıktı. Genç kızın ifadelerinin ardından, eşkali belirlenen saldırganlar aranmaya başlandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri genç kızdan gasp edilen telefonun izini Şişli'de bir telefon bayiinde buldu. Telefonun şüpheliler tarafından olaydan sonra satıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine telefonu satan kişilerin kimlikleri belirlendi ve gözaltına alındılar. 21 yaşındaki B.Y. ile 17 yaşındaki C.K. Gasp Büro Amirliği'ne getirildi. Şüphelilerden B.Y. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde, C.K. ise yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı.

Şüpheliler, genç kızın kendi istediği ile araca bindiğini ve kendileriyle birlikte olduğunu iddia etti. Poliste sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler B.Y. ile C.K. adliyeye sevk edildi.