22 Aralık 2016'da internete yüklenen iki Türk askerinin yakılarak infaz edildiği görüntüler hakkında AK Parti hükümeti ve TSK'dan herhangi bir açıklama gelmemesi tepkilere neden oldu.

Hükümetin tek yaptığı sansürlemek
22 Aralık'ta infaz görüntülerinin sosyal medyada yayılmasından sonra birçok yabancı haber siteleri tarafından da paylaşılan görüntüler için hükümetin yaptığı tek şey sansürlemek oldu. 

En çok kullanılan VPN uzantılarından olan Zen Mate'nin bile çevrimdışı olması, "Acaba görüntüler gerçek mi?" sorusunu akıllara getirdi.

IŞİD'in yüklediği infaz görüntülerini yayınlayan sitelere sansür!
22 Aralık'ta infaz görüntülerinin internete yüklenmesinden sonra konuyu her ne kadar Türkiye'de en çok ziyaret edilen haber siteleri görmezden gelse de yurt dışında, Heavy, Dail Maily, Zero Censor Ship ve birçok haber sitesinde yayınlanan görüntüler ülkemizde sansürlendi. Bu sitelerin habere konu alan sayfalarına giriş engellendi. 

İnfaz edildiği iddia edilen askerin babası konuştu
IŞİD'in infaz ettiği iddia edilen iki askerden biri olan Sefter Taş'ın babası, oğlunun fotoğraflarını internette gördüğünü söyleyerek, "Devletten tek isteğim var. Bu olayın gerçek olup olmadığının ortaya çıkarılmasını istiyorum. Doğru mu yalan mı?" dedi. 

İnternete neredeyse bir hafta önce yüklenen görüntülerden sonra resmi kanallardan herhangi bir açıklama gelmemesi ayrıca bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın çok kez basın toplantısı düzenlemesine rağmen konu hakkında bir cümle dahi kurmaması tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada konu hakkında açıklama yapılması ve bu acı iddianın unutulmaması için #AçıklamaBekliyoruz hashtag'nin açılmasına sebep oldu.