Mübaşirlerin genel yönetimsel hizmetlere geçirilmesiyle alakalı arzlar bir müddettir Hak Bakanı Abdulhamit Gül'e iletiliyordu. Bakan Gül'nam yönergesiyle hazırlanan çalışma Cumhurbaşkanlığına sunuldu. Cumhurbaşkanının imza atmasıyla beraber Hak Bakanı Gül tarafından mübaşirlere verilen laf da yerine getirilmiş oldu.

ÜCRET ÇOĞALIŞI DA OLACAK

Bakanlık taşra teşkilatında vazife yapan ve yeni tertip etmeyle genel yönetimsel hizmetler sınıfına geçen mübaşir ücretlerinde bulundukları kıdem ve derecelere göre değişen ölçülerde ücret çoğalışı da olacak.

BAKAN MÜJDEYİ SOSYAL MEDYADAN VERDİ

Bakan Gül, müjdeyi sosyal medya hesabından verdi. Tertip Etmenin mübaşirlere hayırlı olması beklentisinde bulunan Gül, "Mübaşirlerimiz, duruşmaların iş yükünü sürüklüyor, diğer adli personelimiz gibi büyük fedakarlıklara çalışıyor. Çalışmaları başından beri takip eden ve Kararname'yi onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

"TÜM MÜBAŞİRLERİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Genel Yönetimsel Hizmetler sınıfı tüm mübaşirlerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Gül mevzubahisi iletilerinin altına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlık Personel Genel Müdürü Mehmet Arı ve bir grup mübaşirin de yer aldığı resim karesini de ilave etti.

Mübaşirlerimize ve hak teşkilatımıza müjdeli bir haber vermek istiyorum. Adliyelerin iş yükünü omuzlayan mübaşirlerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle genel yönetimsel hizmetler sınıfına geçiş yaptı. pic.twitter.com/gBgwu8xcn5

— Abdulhamit Gül @abdulhamitgul 5 Şubat 2019

KARARNAME FOTOĞRAFI GAZETE'DE YAYIMLANDI

Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Farklılık Yapılmasına Ait Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Fotoğrafı Gazete'nin bugünkü rakamında yayımlandı.

10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 rakamlı Fotoğrafı Gazete ’de yayımlanan 2 rakamlı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8'inci maddesinde farklılığa gidilerek, ikinci fıkranın c bendine, “Yükseköğretim müesseselerinin araştırma-geliştirme proje hizmetlerine ait pozisyonlarda çalıştırılacaklar için sarihten alım izni aranmaz.” ifadesi ilave edildi.

Ayrıca, 15'inci maddeden sonra gelmek üzere ilave edilen maddeyle, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA ve Devlet Arşivleri Başkanlığındaki Başkanlık Danışmanı, mali, sosyal hak ve takviyeler ile diğer özlük hakları bakımından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığındaki YTB Başkanlık Müşavirine denk statüye getirildi.

768 YENİ KADRO

Kararname ’de yayımlanan liste ile; Hak Bakanlığı bünyesinde 16 genel müdür takviyecisi, 1 dominant ve savcı eğitim merkezi müdürü, 2 dominant ve savcı eğitim merkezi müdür takviyecisi, 54 daire başkanı ile birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci derecelerden 50 ’şer muayene dominantı olmak üzere toplam 250 muayene dominantı ve 2 genel müdür takviyecisi ile iki değişik sınıftan 34 daire başkanı olmak üzere toplam 359 kadro ihdas edildi.

Ulusal Eğitim Bakanlığı ’nın yurtdışı teşkilatına ise 30 eğitim müşaviri ve 10 ataşe kadrosu ihdas edildi.

Ayrıca, Avrupa Birliği Başkanlığı Merkez Teşkilatına ise 11 daire başkanı, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatına 40 musahhih, 15 bekçi, 40 hizmetli ve Taşra Teşkilatına ise 1 ilçe müftüsü kadrosu ihdas edildi.

Kararnamedeki listeye göre, Devlet Arşivleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı bünyesinde ise 5 başkanlık danışmanı, 4 mali hizmetler uzmanı, 4 mali hizmetler uzman takviyecisi, 2 hukuk müşaviri, 45 şube müdürü, 5 şef, 36 bilgi hazırlama ve hakimiyet işletmeni, 15 bilgisayar işletmeni, 3 memur, 6 tekniker ve 2 avukat olmak üzere toplam 127 şahsiyet kadro ihdas edildi.

Ayrıca, kararname ile TİKA'ya 8 başkanlık danışmanı ve YTB'ye 2 başkanlık müşaviri kadrosu açıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne ise 30 profesör, 20 doçent, muhtelif derecelerden 30 Hekim Öğretim Abonesi ve muhtelif derecelerden 45 Araştırma Görevlisi olmak üzere, 125 şahsiyet kadro ihdas edildi.

KADRO İPTALİ

Kararname ile TİKA ’nın merkez teşkilatı bünyesindeki 5 başkanlık müşaviri kadrosu ise iptal edildi.