Adana'da iki kadına şiddet uygulayıp, birinin parasını gasp eden, diğerine de zorla kredi çektirmeye çalışıp fuhuş yaptıran kadın ve erkek tutuklandı.

EKİPLER EVİ GÖZETLEMEYE BAŞLADI

Edinilen bilgiye göre, olay, Sarıçam ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri İstiklal Mahallesi'ndeki bir evde kadın ve erkeğin iki kadına zorla fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı.Polis, ihbar üzerine bir süre fuhuş yapıldığı iddia edilen evi gözetlemeye başladı. Yapılan çalışmada polis, sevgili olan A.A. (26) ile P.Y.'nin (32) M.B. (21) ile G.Ç.'ye (20) zorla fuhuş yaptırdığını belirledi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Polis, bu tespitin ardından bir süre sonra eve baskın düzenledi. Yapılan baskında evde 3 kadınla birlikte 5 erkek bulunarak emniyete götürüldü. Emniyete getirilen kişilerin alınan ifadesinde 4 erkek şahsın fuhuş yapmak için eve geldiği, 3 kadın ile para karşılığı birlikte olduğu öğrenildi.

Fuhuş yapan erkekler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Fuhuş yaptırılan kadınlardan G.Ç.,Afyonkarahisar'da A.A. ve P.Y. ile tanıştığını, kendisini iş vaadiyle kandırıp Adana'ya getirdiklerini, burada zorla fuhuş yaptırdıklarını, daha sonra da kredi çektirmek istediklerini çekmek istemeyince de darp ettiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

M.B.'nin ise ifadesinde bir süre önce A.A. ile sevgili olduğunu, kendisini Afyonkarahisar'a götürdüğünü burada P.Y. isimli bir kadınla birlikte kendisine fuhuş yaptırdığını, daha sonra da babasından kalan 3 bin 500 lira parayı A.A.'nın zorla aldığını, Adana ve Afyonkarahisar'da fuhuş yaptığını söylediği öğrenildi. Mağdur kadınlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. A.A. ile P.Y. ise ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

Polis, P.Y.'nin de fuhuş yaptığını aynı zamanda da fuhşa yer temin ettiği ve aracılık yaptığını belirledi. İki zanlı, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.