Adana ’da asker uğurlamak için Karataş ilçesinden şehir merkezine yola çıkan midibüsün ters güzergahtan gelen iş aygıtına çarpma neticeyi asker Haydar Ateş ile Elzem Ateş ve Murat Kazım Aydın yaşamını kaybetti, 13 şahıs da yaralandı.

Kaza, saat 19.45 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Solaklı Semti Karataş Yolu ’nda alana geldi. Karataş ilçesinde askere gidecek Haydar Ateş ’i yolcu etmek için Karataş Belediyesi ’nden midibüs ayarlayan yakınları, şehir merkezine gitmek için yola çıktı. Yüreğir ilçesine geldiklerinde sürücüsünün kimliği henüz bilinemeyen midibüs, iddiaya göre ters güzergahtan gelen İbrahim Ç. ’nin kullandığı iş aygıtıyla çarpışıp, yıkıldı.

Can pazarının yaşandığı kazada ihbar üzerine vaka yerine çok rakamda polis, ambulans ve itfaiye takımı sevk edildi. Yaralılar, sağlık araçlarıyla şehirdeki muhtelif sağlık kurumulara kaldırılırken, yıkılan midibüsün altında kalanlar ise itfaiye erleri tarafından çıkartıldı.

kaza

ASKERE UĞURLANIRKEN KAZADA CAN VERDİ

Midibüsün altında kalanlardan askere yolcu edilmek için yola çıkılan Haydar Ateş ile Elzem Ateş ve Murat Kazım ’ın can verdiği tanımlandı. Kaza yerine gelen can verenlerin yakınları, asap krizi geçirip, gözyaşlarına boğuldu. Kazada yaralanan 13 birey ise sağlık kurumularda rehabilitasyon altına alındı.

ÇAŞAMADA BİR ARAYA GELENLER ÇALIŞMALARI YASAKLADI

Kaza sonrası vaka yerinde bir araya gelen onlarca yurttaş, itfaiye ve sıhhat takımının çalışmasını güçleştirdi. Kaza yerine sevk edilen Çevik Kuvvet Şube Müdürülüğü ’ne bağlı polisler, yurttaşları eforlukla uzaklaştırdı.

Polis, kazayla alakalı soruşturmaya devam ediyor