Adana’da Çukurova Üniversitesinde öğrenim gören 8 kız öğrenci polisin operasyonu ile fuhuş batağından kurtarıldı. Polis kız öğrencileri tehditle zorla fuhuşa sürükleyen bir kadın ile sevgilisini de gözaltına aldı. 12 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda fuhuş batağına düşürülen genç kızların aynı zamanda uyuşturucu bağımlısı da yapıldığı ortaya çıktı.

"Üniversitesi öğrencilerini önce uyuşturucuya alıştırıp sonra da fuhuş batağına sürükleyen bir çete olduğu ihbarını alan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği dedektifleri, çeteye yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında polis, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu bölümünde okuyan "Çaça" lakaplı Ayça Ö’yü teknik ve fiziki takibe aldı. 3 ay boyunca takip edilen Ayça Ö.'nün maddi durumu iyi olmayan öğrencileri önce uyuşturucuya alıştırıp sonra da fuhuş yaptırdığı tespit edildi. 

Yapılan takip sonucunda Ayça Ö.'nün üniversitenin Beden Eğitimi Bölümü başta olmak üzere Psikoloji ve Mühendislik Fakülteleri’nde okuyan maddi durumu kötü öğrencilerle arkadaşlık kurduğunu, “Okumak için Adana’ya İzmir’den geldim. Bu sırada babam vefat etti ve aile olarak ekonomik durumumuz iyi olmayınca fuhuş yapma başladım. Çokta para kazandım. Siz de hem para kazanmak hem okumak ve hem de zengin olmak istiyorsanız fuhuş yapabilirsiniz.” diyerek öğrencileri fuhuş batağına sürüklediğini tespit etti.

B.Y. (24), M.G. (21), Ö.Ö. (22), S.A. (22), T.İ. (22) N.C.B. (22) ve M.K.(31) isimli 8 öğrenciyi bu yöntemle kandıran Ayça Ö. daha sonra sevgilisi Muhittin T.'nin (38) bulduğu müşterilerle birlikte olmasını sağladı. Bir kez fuhuş yaptıktan sonra vazgeçmek isteyen öğrencileriAyça Ö., “Sizi ailenize söylerim, rezil olursunuz” şeklinde tehdit etmeye başladı.

Ayrıca Ayça Ö. fuhuş batağına düşürdüğü öğrencileri kendileri gibi uyuşturucu bağımlısı yaparak tamamen kendilerine bağımlı hale getirmeye çalıştı. Ayça Ö.’nün üniversiteli kızları özellikle iş adamlarına bin 500- 2 bin lira arasında lüks otellerde pazarladığı belirlendi. 

Ayrıca yapılan takipte karı koca Eyüp Ö. (28), 22 yaşındaki Meltem Ö'nün de Ayça Ö. ile birlikte hareket ettiği ve müşteri buldukları belirlendi. 

Polis yapılan bu tespitlerin ardından 9 Haziran 2016 günü eş zamanlı olarak 12 adrese operasyon yaptı. Yapılan operasyonda 8 mağdur ile Ayça Ö. sevgilisi Muhitti T. karı koca Eyüp Ö. ile Meltem Ö. gözaltına alındı. Ayça Ö.nün evinde yapılan aramada içime hazır esrar ile balkona kovalara ekilmiş halde hint keneviri ele geçirildi. 8 mağdur ifadelerindeAyça Ö.'nün önce zengin olmak vaadiyle daha sonrada tehdit ederek fuhuş yaptırdığını ileri sürdü. Mağdurlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Zanlı Ayça Ö. ise ifadesinde kendisinin maddi imkanı iyi olmadığı için fuhuş yaptığını, kimseye zorla fuhuş yaptırmadığını söylediği öğrenildi. Zanlılar "fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.