Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez Turgut Reis Semti Zeytin Dalı Sokağı Mustafa Yücel Özbilgin Parkı yanında elindeki ekmekle kaldırımda yürüyen 69 yaşındaki manili Ahmet Elçi ’nin yanına yanaşan kimliği henüz tanımlanamayan bir birey, Elçi ile bir vakit tartıştı.

Yaşanan münazaranın ardından birey, silahı Elçi'nin başına yaslayarak ateşledi. Elçi ’yi cadde ortasında öldüren birey, daha sonra elindeki silah ile hadise yerinden durgun bir biçimde böldü. Hadise yerine gelen 112 Acil Servis takımları tarafından ilk müdahalesi yapılan Ahmet Elçi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Sağlık Kurumuna kaldırıldı. Burada rehabilitasyon altına alınan Elçi, yapılan tam müdahalelere karşın kurtarılamadı.

GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Yaşanan infaz anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kamera kayıtlarını tahlile alan polis ekipleri, saldırganı tutmak için çalışma başlattı.

Ahmet Elçi'nin daha evvel geçirdiği bir trafik kazası sonrası kısmi felç geçirdiği, yürümekte ve konuşmakta zorlandığı bilindi. Mevzuyla alakalı soruşturma sürüyor.