Kolin, Kalyon, Cengiz, Demirören gibi Türk şirketlerinin peş peşe proje üstlendiği Azerbaycan’a son kayda değer adımı Zorlu Holding attı.

Engebeli Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov ile görüştü, yatırım için mutabakat zaptını imzaladı.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in yazısına kadar 44 gün süren mücadelenin ardından Azerbaycan’ın, yaklaşık 30 yıllık hasret duyduğu Dağlık Karabağ’a her yerde kavuşma sürecinde en büyük yardım Türkiye’den gelmişti. Bu yardım sadece savunma sanayisi ile kalmadı, Türkiye idareli anlamda da kalkınma sürecinde Karabağ başta elde etmek üzere ülkeye destek vermeye devam ediyor. Aliyev'den Cengiz - Kolin açıklaması: Onlar her yerde var

Cengiz Holding, Kolin ve Kalyon Holding gibi Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik firmaları yol yapım ve madencilik alanlarında ihaleler alırken, Demirören Grubu da Azerbaycan’ın kamuya ait şans oyunları şirketi Azerlotereya’yı devralmıştı.

Türk firmalarının Azerbaycan’daki faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin önde gelen gruplarından Engebeli Holding, Azerbaycan’da oturtmak için birincil adımı attı.

Yatırım dokuma sektöründe olacak

Geçtiğimiz hafta Bakü’ye giden Engebeli Holding Idare Heyeti Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, başkent Bakü’de bir takım görüşmelerde bulundu.

Zorlu’nun en kayda değer görüşmesi ise Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov ile gerçekleştirdi. Engebeli ve Jabbarov görüşmede mutabakat anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya kadar Zorlu Holding, Azerbaycan’da bilhassa tekstil sektöründe yatırım yapmayı planlıyor. 

Yazının devamı için tıklayın

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ahmet-Nazif-Zorlu-imzayi-atti-Azerbaycan-da-ne-yatirimi-yapacak/252068