AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Neşelendirici, son yaptırdıkları anketin sonuçlarını paylaştı. Neşe Saçan, "AK Parti'nin oy oranı nisan itibariyle yüzde 40'larda ve Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51 civarında" bilgisini verdi.

AK Parti Ar-Ge'den Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Neşe Saçan, son yaptırdıkları anketin sonuçlarıyla ilgili olarak Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a açıklamalarda bulundu.

'Gençlerin ve moda tabirle Z kuşağının AK Parti'den uzaklaştığı' görüşüne katılmadığını gösteren Neşe Saçan, "Çünkü bilimsel veriler ve dolayısıyla siyasi gerçekler bunun bütün tersi. Gençlerin birinci partisi AK Parti'dir" diyen Neşe Saçan, bunun, bundan önceki tüm seçimlerde böyle olduğunu söyledi.

Şen, "Şöyle fakat, Z kuşağının AK Parti'ye verdiği oy, CHP'nin parti oyunun 10 puan üzerinde. X ve Y kuşağının AK Parti'ye verdiği oy ise CHP'nin 15 puan üstünde. Gençliğin lideri Tayyip Erdoğan, gençliğin partisi de AK Parti'dir" ifadesini kullandı.

Millet İttifakı'nın siyasi olarak temel sorununun, 'lider merkezli bir toplumda liderlerinin olmaması' olduğunu ifade eden Keyifli, "Halbuki, lider yüzde 70'ler seviyesinde seçmen davranışını etkiliyor ve yüzde 50'ler seviyesinde de ilk faktör olarak öne çıkıyor. Bütün bu noktada doğal lideri olmayan parçalı bir inşa olarak çıkıyor karşımıza Halk İttifakı. Saydığınız isimler içinde ise Mansur Yavaş daha çok hüsnükabul görüyor" diye konuştu.

Devamında "AK Parti'nin oy oranı nisan ayı itibarıyla yüzde 40'larda ve Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51 civarındadır. Yani, seçimden sonra eksik bir düşüş var fakat salgın şartlarında bu son derece normaldir" bilgisini veren Neşeli, şunları kaydetti:

'Ufukta ikinci tur görünmüyor'

"Seçim ikinci tura kalırsa seçmen Halk İttifakı'nın etrafında toplanır deniliyor. Acaba seçmenin bundan haberi var mı? Seçmen, Sayın Erdoğan'a tutunmuş vaziyette, bırakmıyor. Bunun yankısı ta Kudüs'ten geliyor. Siyasi konuşmalarda adı geçen isimleri tek tek Sayın Cumhurbaşkanı'mıza aleyhinde sorduğumuzda, her senaryoda Sayın Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde görülüyor. Bu durumda ufukta ikinci tur görünmüyor.

'Halka sorduğunuzda en hayranlık uyandıran lider Sayın Erdoğan'

Bütün bilimsel kamuoyu araştırmaları bize 2023'te en önde olacak partinin AK Parti olduğunu ve lideri çoktan belirlenmiş olan Cumhur İttifakı'nın ipi göğüsleyeceğini muhabere ediyor. Zira, halka sorduğunuzda en hayran eden lider Sayın Erdoğan, ülke sorunlarıyla en baş edebilecek kişi tekrar Sayın Erdoğan olarak çıkıyor. Sayın Erdoğan'la peşine düşüp takip eden ikinci siyasi aralarında 3-4 kat beğeni farkı var.

'AK Parti ile ikinci parti olan CHP arasında hemen hemen iki kata yakın ayrım var'

Bunun gibi, parti olarak AK Parti ile ikinci parti olan CHP aralarında yaklaşık olarak iki kata yakın ayrım var. Seçmenin hemen hemen yarıya yakını AK Parti, yarıdan az fazlası ise Erdoğan ve Cumhur İttifakı etrafında kenetlenmiş, bırakmıyor, bir yere gitmiyor. Burada meslek kuşkusuz saygıdeğer seçmene değil, bize yani AK Parti yöneticilerine düşüyor. Bizim yeni sürecin gerektirdiği şekilde siyaset üretmemiz gerekmektedir ve biz bunu yapıyoruz, yapacağız."

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/AK-Parti-arastirmasi- Cumhur-Ittifaki-nin-oy-orani-yuzde-51-civarinda/250322