AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin pazar günkü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz. Çünkü bu artık bir siyasi partinin davası değil" dedi. 

Meydanlarda diğer siyasi partilerin mensuplarının da katılmasını arzu ettiklerini dile getiren Aktay, alanlarda hiçbir siyasi partiyi hedef alan konuşmalar yapmamaya özen gösterdiklerini bildirdi. 

Aktay, "Bilakis son derece evrensel, sadece darbecileri hedef alan, sadece Türkiye'nin bağımsızlığına, egemenliğine, vatanına, bayrağına göz diken, onu hedef alan düşmanlarını hedef alıyoruz sadece. Bilakis bunu milli birlik, beraberliğimiz için bir fırsat olarak değerlendirip, bunu hepimizin katıldığı, iştirak ettiği bir demokrasi şölenine dönüştürmeye çalışıyoruz." diye konuştu. 

Yasin Aktay, CHP'nin Taksim'de gerçekleştireceği mitingde partilerinin, milletvekili ve bir genel başkan yardımcısı düzeyinde temsil edileceğini kaydetti.