AK Parti yeni ekonomi paketini Meclise sundu. Buna tarafından 18 yaşından küçükler, kişisel emeklilik sistemine dahil edilebilecek. Emeklilik hizmeti veren kuruluşlarındaki emeklilik birikimlerinin BES'e aktarımına olanak sağlanacak.

AK Parti milletvekilleri, 18 yaş altı vatandaşların Kişisel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınması, emekliliğe yönelik taahhütte yer alan hizmet sunucularının BES'e aktarımına imkan sağlanması, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı haricen kalan konuların baştan düzenlenmesini de içeren Sigortacılık ile Öteki Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değiştirme Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

Yeni pakete kadar minik ölçekli firmalara istihdam sağlamaları şartıyla kredi garanti fonu destekli kredi sağlanacak.

Orta vadeli program ve orta vadeli finansal plan'ın tek bir evrak haline getirilecek. Parasal istikrar ve kalkınma komitesi, mali istikrar komitesi olarak her yerde yapılandırılacak.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ak-Parti-den-yeni-paket-18-yas-altindakiler-de-BES-e-dahil-edilecek/250210