Geçen yıl 6,8’lik deprem yaşayan Elazığ’da AKP ve MHP ortaklığında alışveriş merkezi inşaatı sürüyor. Arazı önce Köy Hizmetleri’ne aitti. Ama kapatıldı.

Elazığ, 24 Ocak 2020'de 6,8 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Depremde 41 kişiyi hayatını kaybetti. 50 bina yerle bir oldu.

Binlerce bina ise ağır hasarlı ülkü geldi. Kentte zelzele konutları yapılıyor oysa yanlış ve güvenli olmayan projelere de imza atıldığı ortaya çıktı.

Elazığ İl Özel İdaresi ile AKP Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik ve MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver'in ortaklığında Elysium Alışveriş ve Hayat Kompleksi inşaatı sürüyor. Deprem bölgesindeki bu projenin 26 katlı olması endişe yarattı.

SOSYAL TESİS, SPA MERKEZİ, KAPALI YÜZME HAVUZU

Bu yıl sonu bitmesi planlanan projenin içerisinde sosyal tesis, SPA merkezi, kapalı yüzme havuzu var. İnşaat alanı 71 bin metrekare…

2019'da inşaatına başlanan Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin alanı daha önce Köy Hizmetleri binası olarak hizmet veriyordu. Köy Hizmetleri kapanınca Elazığ İl Özel İdaresine devredildi. Yüksek binanın yapımına nasıl izin verildiği konusunda bir yetkili, “Projenin imardaki onayı haşmak serbest olarak belirli. Yani doruk sınırı değil” dedi.

Çevre Bakanı Murat Kurum AVM inşaatını da inceledi.

Elazığ'a geçtiğimiz cumartesi günü dışarı giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremden bu yanlamasına yapılan çalışmaları inceledi.

Kurum, 26 katlı AVM inşaatını görünce şaşırdı. Parmaklarıyla bir bir kat sayısını saptama etmeye çalıştı. Kurum'un o bina için yüksek kat çıkıldığı iddiasıyla inşaat çalışmasının durdurulması talimatını verdiğinin bilgisi geldi. Oysa söz konusu bölgede inşaat kat izni ile ilgili açıklanmış bir rakam olmadığı için inşaat durdurulamadı…

Bakan Kurum katları tek tek saydı, yüksek buldu

Âlem Demirdaş/Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/AKP-ve-MHP-li-baskanlar-deprem-bolgesine-26-katli-bina-dikti/249967