Başşehirde bir sağlık kurumunda hekim olarak misyon yapan Filiz Y.K, meslektaşı ve 5 senelik eşi İ.K'nin kendisini darbettiği ve şiddet uyguladığı iddiasıyla 29 Nisan'da Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına kabahat bülteninde bulundu.

Müşteki Filiz Y.K, savcılıktaki ifadesinde, çocuklarıyla ailece gittikleri kaynanasının evinde münazaraya başladıklarını ve gün içinde eşi kızgın davrandığından konutlarına gitmemek için uzun müddet dışarıda zaman geçirdiklerini, konutlarına döndüklerinde İ.K'nin kızgın tutumlarını sürdürdüğünü iddia etti.

Filiz Y.K, yaşadıklarına ait şunları anlattı:

"Kızımı yatırdıktan sonra eşim ve oğlumun yanına gittim. Oğlum tek başına reyin oynarken eşim yanında oturuyordu. Oğluma yemek yedirmek için mutfağa geçtik. Eşim de 'Ben yatacağım.' diyerek oturma odasına geçti. Bir müddet sonra oğlum içeri koşarak babasını uyandırmak istedi. Uyanınca oğlumu itti. Eşim kalktığında hala gergindi. Ben de 'Bir cumartesi pazarımız var, zehretmeyelim' dedim. 'Sen zehrediyorsun' diyerek suratıma tokat atmaya başladı. 'Ben ne yaptım?' dedim, 'Ben sana ne yaptığını göstereceğim' diyerek evvel suratıma bir yumruk attı, sonra yere yatırıp üstüme oturdu, yandan suratımı yumruklamaya başladı. Oğlum bizi izliyordu. O hengameye kızım ağlayarak uyandı. Bana vazgeçti, yatak odasına giderek ağlayan kızımı kucağıma aldım. 'Seninle işimiz bitmedi.' diyerek, kızımı kucağımdan güçle aldı, kızımı tartaklayarak yere koydu. Tekerrür hırpalamaya başladı. Boğazımı sıktı. Daha sonra kafamı şifonyer ile yatağın arasına sıkıştırdı. 'Soluk alamıyorum, boğuluyorum, lütfen yapma, beni vazgeç' dememe karşın şiddetle yumruklamaya devam etti. Kendimi kurtarmak için eşimin bileklerini ısırdım. Eşim hem beni hırpalıyordu hem de ısırdığım yerlerin resmine sürüklüyordu. 4,5 yaşındaki oğlum, 'Baba, annemi hırpalama' diyerek babasına tekme attı. Haykırıp oğlumu tartakladı. Bir ara sırçayı açtım, 'İmdat' diye bağırdım ama kimseye sesimi duyuramadım. Bu vakalar 3 saat süresince sürdü."

Bir müddet sonra eşinin odadan dağılıp mutfaktan elinde bıçakla döndüğünü öne süren Filiz Y.K, "Elindeki bıçağı göstererek bana 'Öldüreceğim, seni yaşatmayacağım' diyerek tehdit etti. Telefonumu alıp polisi aramama mani oldu. Daha sonra ailem konuta geldi, 112 Acil takımlarıyla sağlık kurumuna gittik." dedi.

YARGILAMALARI KABUL ETMEDİ

Eşini darbettiği öne sürülen İ.K. de ifadesinde hadise günü ailesine gittiklerini, eşiyle orada tartıştıklarını, daha sonra çocuklarla tiyatroya gittiklerini, ardından konuta döndüklerinde odada istirahat halindeyken müşteki Filiz Y.K'nin "Çocukla oynasana. Usandım senin annenden, beni rahatsız ediyor." diye haykırdığını iddia etti.

Eşinin kendisine tokat attığını ve kolunu ısırdığını öne süren İ.K, "Ben de can havliyle kendisine bir kere vurdum. Aramızda karşılıklı itiş kakış yaşandı." beyanında bulundu.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, İ.K hakkında "hakaret", "isteyerek yaralama" ve "silahlı tehdit" kabahatlerinden iddia belgesi hazırlandı.
Savcılık evresinin ardından Ankara Batı 7. Asliye Ceza Duruşmasında görülen karar mahkemesinde maznun İ.K, Filiz Y.K. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Filiz Y.K, eşinin kendisine şiddet uyguladığının, suratında kırıklar olduğunun Adli Tıp raporuyla statik olduğunu belirterek, maznunun cezalandırılmasını arz etti.

Maznun İ.K, üzerine atılı yargılamaları kabul etmeyerek eşinin de kendisini darbettiğini ileri sürdü ve salıverilme arzında bulundu.

Maznun avukatı ise müvekkili ile müştekinin davaya mevzu hadise sonrasında ayrı yaşamaya başladıklarını ve devam eden boşanma davalarının olduğunu söyledi.

Dosyaya sunulan müştekinin yaralanmasına ait resimler üzerinde oynama yapılma olasılığı olduğunu korunan avukat, müvekkilinin de vakada yaralandığını belirtti.

Maznun avukatı, eylemin karşılıklı olduğunu korunarak haksız tahrik indirimi uygulanmasını arz etti.

Duruşma "takdiri indirim" uyguladı

Kararını söyleyen duruşma, eşini silahla tehdit edip hakaret kabahatini işlediğine dair kesin ve kuşkudan uzak ispat elde edemediğinden maznunun bu kabahatlerden salıverilmesine karar verdi.

Maznunun, eşini isteyerek yaraladığının statik olduğu ve bu eylem neticesinde müştekinin bedeninde kemik kırığı alana geldiği belirtilen kararda, İ.K'nin 1 sene 9 ay 18 gün mapusla cezalandırıldığı kaydolundu.

Maznunun eylemi "haksız tahrik" altında hakikatleştirdiğini tespit eden duruşma, cezasını 1 sene 4 ay 6 güne düşürdü.

Cezanın maznunun geleceği üzerindeki tesirlerini de dikkate alan duruşma, "takdir indirimi" uygulayarak cezayı 1 sene 1 ay 15 güne indirdi ve kararın söylenmesini geri bıraktı. Anadolu Ajansı