Belediye misyonluları tarafından kurulan tanzim satış noktasında hafta içi hergün sebze satışı yapılacak. 'Ulus sebze, üreticiden harcayıcıya', 'Enflasyonla topyekun gayret' pankartları asılan çadırda patates, soğan, kabak, domates, salatalık, biber ve patlıcan, marketlerdekinden daha uygun maliyete harcayıcıya satılacak. Kredi kartının da geçerli olacağı tanzim çadırlarında maliyetler Pazartesi günü tanımlanacak. Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gelecek mahsuller, kar emeli gütmeden ulusa verilecek.

SEBZELER ÜRETİCİDEN DOLAYSIZ HARCAYICIYA SATILACAK

Abdi İpekçi Parkı'nın yanında Sıhhiye, Kızılay Alanı, Kurtuluş, Ulus metro çıkışı, Mamak İtfaiye Alanı gibi alanlarda toplam 30 tanzim çadırı daha kurulacak. Başkent'te yurttaşlar, bu noktalardan daha uygun maliyete alışveriş yapabilecek.

Ankara Megakent Belediyesi Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, tanzim satış noktalarında sebzelerin üreticiden dolaysız harcayıcıya satılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Hakikat olmayan çoğalışlar ve enflasyonla gayret çerçevesinde yurttaşlarımıza emin noktalarda daha ucuz ve üreticiden doğrudan harcayıcıya eriştirilen bir sistemin kurulması istendi. Ankara Megakent Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni, yapmış oluyoruz. Ankara'da 30 noktada eş uygulamaları yaşama geçirmiş olacağız. Özellikle piyasada bazı piyasa simsarlarının istismar ettiği mahsulleri yurttaşlarımıza ucuz bir biçimde eriştirmiş olacağız. Satışlarda suistimallerin önünü kesmek için şahıs başı kota koyduk. Buralardan uygun maliyete alınan mahsullerin başka yerlerde satılmasını önlemek için bunu yaptık. İnsanların lüzumlarını görmek, onların lüzumlarına müteveccih olarak istismarı önlemek kastıyla bu kota uygulamasını yaptık." DHA