Bugün başlayan ek YHT'lerle Kurban Bayramı boyunca takriben 11 bin kişilik ilave gezgin kapasitesi sağlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Nakliyecilik AŞ kadar Kurban Bayramı dolayısıyla Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) ve Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) arasında ek yüksek çabuk tren (YHT) seferleri yapılacak.

Bayram sebebiyle çoğalan yolcu taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) ve Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) arasında ek YHT seferleri konuldu.

Laf konusu seferler, bugün Ankara'dan 14.40 ve 19.30'da, Konya'dan 15.45'te hareket edecek.

23-25 Temmuz'da ise Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) aralarında ortak işleyecek YHT'ler, Ankara'dan 14.40 ve 19.30, İstanbul'dan (Söğütlüçeşme) 07.00 ve 12.00 saatlerinde hareket edecek.

Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) seferinde ise yüksek süratli tren, Konya'dan 15.45'te, İstanbul'dan (Söğütlüçeşme) ise 15.35'te hareket edecek.

İlave yüksek süratli trenlerle Kurban Bayramı süresince takriben 11 bin şahsiyet ek yolcu kapasitesi sağlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, yöresel trenleri ve konvansiyonel hatları da etkin hale getirmeye başladıklarına dikkati çekerek "Yolcular YHT'ye de tekrar istek göstermeye başladılar. O nedenle seferlerimizi artırdık. İnşallah Kurban Bayramı'nda da tren konforu keyfini vatandaşlarımıza sezdirmek için arkadaşlarımızla yoğun bir çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ankara-Istanbul-ve-Konya-Istanbul-arasinda-ilave-YHT-seferi-konuldu/253204