Ankara - Haymana yolu civarında güvenlik noktasında yakalancağını anlayan 2 terörist kendini patlattı. 

Güvenlik güçlerinin trafik noktasında "teslim ol" çağrısına uymayan teröristler üzerlerindeki bombayı infilak ettirdi. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve ambulans sevk edildi. 

Ankara Valisi açıklama yaptı
Ankara Valisi Topaca, " Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı" dedi.   Kendini patlatan 2 teröristin  Harun Aslan, Mahide Ateş olduğu belirtildi. 

Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri,  Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde, 2 teröristin bombalı araç ile eylem hazırlığı yaptıklarını tespit etti. Bu sabah saat 06.00 sıralarından polis ekipleri 2 teröristin yakalanması için operasyon düzenledi.  2 terörist, polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı. 

Araca Türk bayrağı asmışlar
Ankara Valisi Topaca, "Bingöl doğumlu Harun Arslan isimli bir şahsın kimliği mevcut. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı, bu şahıs son bir iki gün içinde satın almış. İlginç olan bir husus da, araca Türk bayrağı
asmışlar" dedi.