Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu Haziran ayı itibariyle barajlardaki doluluk oranının %45 olduğunu söyledi.

Sadece bu yılın ilk 5 ayında barajlarımıza 325 milyon metreküp su geldi" dedi. 

Başkent'in su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Kavşakkaya, Çubuk-2, Çamlıdere ve Elmadağ barajlarındaki su miktarının 700 milyon metreküpe ulaştığını belirten ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, "Hiç yağmur yağmasa bile barajlarımızda Ankara'nın 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz var” diye konuştu.

Barajların doluluk yüzdesi ile ilgili de bilgi veren Tahiroğlu, “Yüzde 44'lük doluluk oranı, vatandaşlarımızı endişeye sevk etmesin. Doluluk oranının düşük görünmesinin sebebi, barajlarımızın toplam hacminin çok büyük olmasındandır. Barajlarımızın toplam hacmi 1 milyar 600 milyon metreküpe yakındır. Bu rakam ise İstanbul'un bütün barajlarının toplam kapasitesinin neredeyse iki katı büyüklüğündedir" dedi.
Ankara'nın şebeke suyu kalitesinin çok yüksek olduğunu da belirten Tahiroğlu, şöyle konuştu:
"Suyumuz bol ve içilebilir kalitededir. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından da denetlenmektedir. Yapılan tüm denetimlerde suyumuz temiz ve içilebilir kalitede çıkmaktadır. Ankaralı vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluktan su içebilirler."