Hadise, geçen 5 Ekim ’de Muratpaşa İlçesi Kızılsaray Semti 84 Cadde ’ta yaşandı. Ziynet T., oğlu M.C.T. ’yi mektebe götürdüğü sırada Dolaplıdere Sokağı ’nde silahlı hamleye uğradı. Ziynet T. hadise yerinde yaşamını kaybederken, cinayet zanlısı olarak bir zaman beraber yaşadığı Ekrem Çatal 4 gün sonra tutuldu. Hapsedilen Çatal ’ın, bayanı kendisinden bölmek istediği için öldürdüğü iddia edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde bugün görülen mahkemeye tutuklu maznun Ekrem Çatal ve avukatı katıldı. Annesi gözlerinin önünde öldürülen M.C.T. ’nin Tefenni Asliye Ceza Duruşması ’nde alınan ifadesi duruşmaya sunuldu. M.C.T. ifadesinde, yaşananları gördüğünü, annesini vuran bireyin Ekrem Çatal olduğunu söyledi.

2

Annesiyle beraber bankaya gittiklerini anlatan M.C.T., "Annemle oradan mektebe geçecektik. Otomobilimizin önünü bir vasıta kesti ve içinden biri çıktı. Annemi öldüren birey Ekrem Çatal ’dır. Onu daha evvelden anımsıyorum. Ekrem Çatal ’ın annemin çalıştığı işyerinin artta kafesi vardı. Annemi öldürdükten sonra ben oradan kaçtım. Annemi öldüren şahıs da başka bir otomobile binerek oradan kaçtı" dedi.

Mahkemede şahit olarak dinlenen Ersan Özmen ise hadisenin alana geldiği yere yakın bir dükkanda çalıştığını, dükkanında kahvaltı yaparken üç el silah sesi dinlediğini belirtti ve "Maktulü yerde vurulmuş gördüm. Sonrasında caddeden bir araba süratle çıktı. Vasıtada maznunun bulunup bulunmadığını görmedim" diye konuştu.

Maznunun tutukluluk halinin devamına karar veren duruşma kurulu mahkemeyi erteledi.

3

DHA