Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi’ndeki olay, dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Kepez İlçesi’nde bir okulda öğretmenlik yapan Ayşe Aydın, ailesinin yanına bıraktığı kızı 2,5 yaşındaki Zeynep’i aldıktan sonra 07 GTZ 09 plakalı otomobiliyle evine gitmek üzere yola çıktı.

Ayşe Aydın’ın otomobiline, 293 ve 312’ünü sokakların kesiştiği noktada ara sokaktan çıkan Ahmet Y.’nin kullandığı 07 GMG 25 plakalı otomobil çarptı. Kimsenin yaralanmadığı kazadan sonra Ayşe Aydın, polisi arayarak yardım istedi. Polis, kazanın maddi hasarlı olduğunu belirterek, tarafların tutanak tutmasını istedi.

YERDE SÜRÜKLEDİ, KARNINA TEKME ATTI

Görüşmenin ardından Ayşe Aydın, Ahmet Y.’ye tutanak tutmaları gerektiğini söyledi. Ahmet Y., telefonla ailesini arayarak kazayı haber verdi. Ayşe Aydın, olay yerine gelen babası Ramazan Özen’le, Ahmet Y.’nin yakınlarının gelmesini beklemeye başladı.

Kısa süre sonra gelen Ahmet Y.’nin annesi, iddiaya göre Ayşe Aydın’a küfür etti. Ayşe Aydın’ın tepki göstermesi üzerine Ahmet Y.’nin babası Aydın Y. önce genç kadını yerde sürükledi, ardından karnına tekme attı sonra da bıçaklamak istedi. Tekme darbesiyle yerde kıvranan Ayşe Aydın, bıçak darbelerinin, pantolonun sağ cebindeki cep telefonuna gelmesiyle yaralanmaktan kurtuldu. Bu sırada Ahmet Y. de, kızına yardım etmek isteyen Ramazan Özen’i tekme tokat dövdü.

"KAVGA KÜFÜRDEN ÇIKTI" İDDİASI

Aydın A., bu kez Ramazan Özen’i önce tartakladı, ardından sağ baldırından bıçakladı. Haber verilmesi üzerine gelen polisin müdahalesiyle kavga sona erdi. Polis, Aydın Y. ve Ahmet Y.’yi gözaltına aldı. Ayşe Aydın, kavganın ardın Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan eşi Baki Aydın’la birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Kavganın olay yerine gelen Ahmet Y.’nin annesinin, kendisine küfür ve hakaret etmesi nedeniyle başladığını iddia eden Ayşe Aydın, "Annem ve babam kazayı haber alarak olay yerine geldi. Tartışmayı bitirmeye çalışırken yeniden alevlendi. Ahmet Y., babama tekme ve yumruklarla saldırırken, Aydın Y. de babamı baldırından bıçakladı. Daha sonra bana yönelen Aydın Y., bu bıçağı bana salladı. Ancak, sağ cebimde bulunantelefon gelen darbeyi önledi. Beni daha sonra saçımdan tutarak sürükledi. Üstelik bu olaylar 2,5 yaşındaki kızım Zeynep’in gözü önünde meydana geldi. Kendilerinden şikayetçi olduk" dedi.
Polis merkezindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Aydın Y. ve oğlu Ahmet Y., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Kaza sonrasında yaşanan kavga ise çevredekiler tarafından saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.