Güneydoğu'da Cizre, Sur ve Nusaybin’de kurdukları barikatlar ve hendeklerde bozguna uğrayan teröristlere Kandil’den "Türkiye’deki ormanları yakın" talimatı verildiği iddia edildi.

F.K. adlı teröristin, ülkenin çeşitli bölgelerindeki ormanları kundaklamakla görevlendirildiği de öne sürüldü. Star'ın haberine göre,  Teknik takiple İstanbul’da yakalanan F.K.’nın, Arnavutköy’de orman kundakladığı ortaya çıktı. 4 ayrı noktada 12 araç bir belediye otobüsü kundaklayan PKK’lı grubu yöneten F.K’nın Kandil’den gelen ‘orman yakın’ talimatlarını diğer şehirlerdeki örgüt üyelerine ulaştırdığı belirlendi.



HDP ÖNCE LİCE DEDİ SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Antalya'daki orman yangını görüntüsünü HDP milletvekilleri Lice olarak sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Ancak yanan orman görüntülerinin Antalya’da çekildiği anlaşılınca HDP’liler internet sitesinden özür dilemek zorunda kaldı.



ANTALYA'DA ALEVLER 'KARŞI ATEŞ' İLE DURDURULDU
 
Seralar ve oteller zarar görmesin diye karşı ateş tekniğiyle yangını bertaraf ettiklerini belirten Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez,“Yaklaşık 20 dakikada bin metre yol alan bir yangın Musa Dağı’nın zirvesine kadar çıktı. Şans eseri can kaybımız yok. Karşı ateş tekniği çok tehlikeli bir şey. Büyük ameliyat geçirmek gibi riskli. Ama yangının riski daha büyükse, biz gelen ateşin önündeki yanıcı materyali atıyoruz yani ormanı biz yakıyoruz. Gelen ateş, önünde yanan materyal bulamayınca orada çöküyor. Geri plandaki ev, otel bağ bahçeler yanmadan söndürülüyor. Bu bizim için bir riskti, bunu herkes yapamaz. İlla uzman, sertifikalı olmanız gerekiyor. Bu bakımdan dünyada çok yapılan bir şey değil.” ifadesini kullandı.