Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı söylemede, 5 ilçede mekteplerin bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

Karaloğlu, "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün ihtarı kapsamında Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde kasırganın saatteki süratinin 100 kmyi geçeceği ve hortum tehlikeyi oluşturacağı değerlendirilerek, valiliğimizce çarşamba günü tüm fotoğrafı ve özel mekteplerde eğitimi bir gün ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

KASIRGANIN SÜRATİNİN 100 KMNİN ÜZERİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Akşam ve gece Kaş ile Finike arasındaki kıyı şeridinde ise kasırganın saatteki süratinin yer yer 100 kmnin üzerine erişeceği, perşembe günü sabah tesirini kaybedeceği varsayım ediliyor.

Takribî 2 hafta evvel üst üste hortumların yaşandığı Antalya'da fırtına sebebiyle alana gelebilecek erişimde aksama, çatı uçması, ağaç yıkılması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi negatifliklere karşı alakalılar ile yurttaşların dikkatli ve temkinli olması gerekiyor.

VALİ KARALOĞLU CANLI YAYINDA UYARDI: CADDEYE ÇIKMAYIN

CNN TÜRK canlı yayına katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu şu söylemelerde bulundu:

"Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzün iki adet ihtarı oldu. Bu gece ve yarın Antalya'nın batı ilçelerinde fırtına süratinin zaman zaman 100 kilometre geçeceği ve hortum tehlikeyi ihtarı sebebiyle yurttaşımıza valiliğimizin sitesinden, sosyal medya hesaplarından duyurmuş olduk. Antalya'nın batısında kalan ilçelerde de 1 gün özel ve fotoğrafı anaokulundan başlayarak tüm mekteplerde eğitime ara verdik.

Yarın özellikle 09.00-12.00 saatleri arasında yurttaşlarımızın işi olmadıkça sarih alanlarda bulunmamasını öneri ediyoruz. Şayet bir hortum tehlikeyi görürlerse kapalı alanlarda muhafaza etmelerini öneriyoruz. Çiftçilerimizin de alabilecekleri ihtiyatları bu geceden almalarını öneri ediyoruz."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliği mevzuyla alakalı şu söylemeyi yaptı:

"Yapılan son varsayım ve değerlendirmelere göre 05.02.2019 Salı günü öğle saatlerinden sonra Antalya'nm batı kesimlerinde güçlenecek rüzgarın doğu ve güneydoğudan güçlü ve zaman zaman FIRTINA 60-90 kilometre/saat, akşam ve gece saatlerinde Kaş-Finike arasındaki kıyı şeridinde yer yer 100 kilometre/saat üzeri süratte BÜTÜN FIRTINA biçiminde esmesi beklenmektedir.

Kasırganın 07.02.2019 Perşembe günü sabah saatlerinde tesirini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına sebebiyle alana gelebilecek negatifliklere karşı erişimde aksamalar, çatı uçması, ağaç yıkılması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb. alakalıların ve yurttaşların dikkatli ve temkinli olmaları gerekmektedir."