Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 31 Mart 2019 Mahalli Yönetler Seçimleri'nde rey sayma harekâtlarının geç saatlere kadar sürebileceğine dikkati sürükleyerek, kaymakamlara "Tercih günü hiçbir sandık etrafında 'elektrik kesildi', 'trafoya öğrenmem ne girdi' bahaneleri oluşmasın." ihtarında bulundu.

Karaloğlu, ATSO Kültür ve Sanat Merkezi'nde tertip edilen tercih güvenliği buluşmasında yaptığı konuşmada, tercihlerin demokrasinin şölen ve bayram günleri olduğunu söyledi.

Tercihlerde kolluk üniteleri olarak iki ehemmiyetli misyonlarının bulunduğuna değinen Karaloğlu, "Bunlar birincisi tercihin güven civarında yapılmasına sağlamak, ikincisi ise tercih heyetleri tarafından arz edilen vasıta, gereç ve personel gibi lüzumları seri olarak emirlerine vererek tercihlerin sıhhatli bir biçimde yapılmasını sağlamak." dedi.

Tercihin huzur içerisinde geçmesi için zorunlu ihtiyatların alındığını dile getiren Karaloğlu, politik partilerin ve adaylarının serbest bir civarda seçmeniyle buluşmasını, tercih günü de yurttaşın hiçbir baskı altında kalmadan istemini serbest bir biçimde sandığa yansıtması için zorunlu civarı oluşturacaklarını vurguladı.
Karaloğlu mahallî tercihlerde birden çok rey kullanıldığı için sayım harekâtlarının geç saatlere kadar sürebileceğine dikkati çekti.

Sandık etrafları mevzusunda kaymakamlara ihtarlarda bulunan Karaloğlu, şunları ifade etti:

"Rey sayım harekâtı uzarsa karanlığa kalma vaziyeti mevzubahisi olacağı için sandık etraflarının aydınlatılmasıyla alakalı problemle doğabilir. Onun için kaymakam dostlarımız özellikle sandık etraflarındaki elektrik problemlerini ve jeneratör lüzumlarını kesinlikle gözden geçirsinler. Tercih günü hiçbir sandık etrafında 'elektrik kesildi', 'trafoya öğrenmem ne girdi' bahaneleri oluşmasın."

Karaloğlu, politik parti ile adaylardan propaganda yarıyılında etraf ve hengame lekeliliği mevzusunda duyarlı olmalarını istedi.

Tercih heyetlerinden kendilerine erişen bilgilere göre Antalya'da 1 milyon 707 bin 819 seçmen bulunduğunu kaydolan Karaloğlu, seçmenlerin 5 bin 428 sandıkta rey kullanacağını bildirdi. Karaloğlu, cezaevlerinin yanı gizeme manili fertler için de kurulacak portatif sandıkta rey kullanma harekâtı yapılacağını aktardı. Anadolu Ajansı