Antalya ’da 2 gündür tesirli olan makûs hava koşulları bugün de yaşamı negatif etkiledi. Sabah erken saatlerde Kumluca ’da yaşanan hortumdan sonra bu kere Antalya Havalimanı'nda hortum tesirli oldu. Hortum sebebiyle havalimanı içerisinde bulunan bir servis otobüsü yan yattı.

Hadisede otobüste bulunan 8 yolcu ile yıkılan minibüste bulunan 3 yer hizmetleri vazifelisi yaralandı. Yaralılara ilk müdahale havalimanı içerisinde bulunan 112 takımları tarafından yapıldı. İlk tanımlamalara göre yaralıların yaşamın riski bulunmadığı bildirildi. Yaşanan büyümelerin ardından Antalya Valisi Münir Karaloğlu, havalimanını ziyaret ederek, tahlillerde bulundu.

14

RÜZGARIN HIZI 133 KM

Karaloğlu burada yaptığı söylemede, "Hepimize geçmiş olsun. 3 gündür Antalya ’da 5 ’inci hortum hadisesini bugün saat 10.58 ortamında Antalya merkez ve havalimanını da içerisine alacak biçimde yaşadık. 133 km saat süratinde güney doğrultudan esen bir fırtına ve hortum oluştu. Havalimanında ne yazık ki iki otobüsümüz 1 tane de minibüsümüz, iki merdivenimiz yıkıldı. 2 uçakta ve 1 polis helikopterinde kısmi zararlar var. Havalimanında yolcu otobüsümüzde içerisinde yolcularımız bulunduğu otobüste 12 yaralı sağlık kurumulara sevk edildi. Bunlar içerisinde yaşamı riski olan yok. Şu anda Antalya Havalimanı hem büyü hem gidiş istikametinde trafiğe sarih. Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiler yönünde de şu anda havanın ağır kısmının geçtiğini, kasırganın doğu ilçelerinde devam edeceğini bildik" dedi.

antaly

antalyada-firtina-ve-yagmur-etkili-oluyor-ek-fotograflar_3351_dhaphoto3

"CAN VE MÜLK KAYBI OLMADAN HEP BİRLİKTE İDAREYELİM"

"Antalya merkezde ve Antalya ’nın batısında bugün ve yarın sağanak yağışların ve düşük süratte rüzgarlar ile devam edeceğini öğreniyoruz" diyen Karaloğlu, "Özellikle yurttaşlarımızı uyarıyoruz. İhtarları yurttaşlarımıza sitelerimizden duyuruyoruz. Bizleri dikkate alsınlar, bu süreci can ve mülk kaybı olmadan hep birlikte idareyelim. Şehirde yurttaşımızın oluşan zararını ve hasarını belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz kam müessese kuruluşlarımız sahada çalışıyor. Enerji nakil hatlarında oluşan zarar dolayısı ile Muratpaşa, Aksu ve Finike ’de kısmi olarak enerji veremediğimiz ilçeler var. Cumhurbaşkanımız Megakent Belediye Başkanımızı arayarak bilgiler aldılar. Ben de İçişleri Bakanımız ile görüştüm" söylemesini yaptı.
antalya3

HORTUM ANINI YOLCULAR GÖRÜNTÜLEDİ

Antalya Havalimanı'nı vuran hortum, aprondaki otobüste uçağa binmek için bekleyen bir yolcu tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Apronda ilerleyen hortumun uçağın yanından geçtiği anlar görüntülere anbean yansıdı.

antalya2

"VALLAHA GELİYOR"

Görüntülerde, yolcular "Bu tarafa gelmesin" dedikten saniyeler sonra, otobüse doğru süratle ilerleyen hortumu gören bir bireyin "Vallaha geliyor" diye haykırdığı dinleniyor. Yolcuların çığlıkları arasında otobüsün üzerinden geçen hortumun savurduğu parçalar vasıtaya çarparken, çıkan sesler de görüntülerde yer aldı. Bu sırada yolcuların "Sırça kırıldı" diye konuştuğu görüntülere yansıdı. Hortumun uçağın hemen yanında duran otobüsü yıktığı görüldü.

antalya1

KASIRGANIN ARDINDAN DOLU YAĞDI

Antalya ’da sabah saatlerinde tesirli olan şiddetli yağmur ve kasırganın ardından Kumluca ve Aksu ilçesinde hortum çıktı. Hortumda çok rakamda şahıs yaralandı. Bölgede tesirli olan şiddetli yağmur zaman zaman yerini ceviz büyüklüğünde doluya vazgeçti. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu özellikle Aksu ilçesinde sırça ve naylon seralara hasar verdi. Yurttaşlar doluları tepsiye toplayarak fotoğrafladı. Antalya ’da makûs hava koşullarının yarın öğlene kadar devam edeceği varsayım ediliyor.

AW606748_02

KUMLUCA'YI HORTUM VURDU

Sabah saat 08.00 sıralarında Finike Hasyurt Semti Kolaklar mevkiinde başlayan ve Salur Semti ’nde tesirini çoğaldıran hortumda, çok rakamda sera ve portakal bahçesi hasar gördü. Hortumun tesirli olduğu alana çok rakamda ambulans, jandarma, itfaiye ve ASAT takımları sevk edildi. Çıkan hortumda sera emekçisi 3 ’ü çocuk, 5 şahıs yaralandı. Verimliler, Kumluca Devlet Sağlık Kurumu ve özel sağlık kurumunda rehabilitasyon altına alındı. Hortumda enerji nakil hatları da hasar gördü.

kumlucada-hortum-cikti-yaralilar-var-fotograflar_3953_dhaphoto2

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven ise, hortumun geçtiği alanda tahliller yaptı. Kumluca Ziraaat Odası Başkanı Hidayet Kökcei "İlçemizde evvelki gün hortum alana geldi. Onun şokunu atlatamadan bugünde Salur Semtimizde hortum alana geldi. İçinde bulunduğumuz sera çok sağlam bir sera, bunu dahi devirdi. Takribî 100 dönüm sera devrildi. Çok şükür can kaybımız yok" dedi.

kumlucada-hortum-cikti-yaralilar-var-fotograflar_3953_dhaphoto1 1

Saat 10.20 gibi Mavikent ve Beykonak Semtlerini etkileyen bir hortum daha alana geldi. Hortumda yaralı ve can kaybı bulunmazken yeniden çok rakamda sera hasar gördü.

DHA