ASELSAN,Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birine imzasını attı. Körfez geçişi süresini 6 dakikaya düşürecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsünün  giriş ve çıkışlarının tamamında  araçların  plakaları için plaka tanıma teknolojisi kullanılacak olan geçiş sisteminde, denetim yapmak için bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü  asma köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağı özelliğini taşıyor. Bu projede ücret toplama gişelerinin  teslimatı tamamladı. Gişe alanında 20 gişe hizmet verecek. Otoyolun diğer gişe alanlarının teslimatı 2015 Aralık ayında tamamlanmıştı.

Şirket bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin hepsini kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirdi. Sistemde OGS  ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılacak. Bu sistemi kullananların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol  edilebilecek.



OTOMATİK PLAKA TANIMA TEKNOLOJİSİ

Giriş ve çıkışların tamamında araç plakaları için  plaka tanıma teknolojisi kullanılacak olan geçiş sisteminde, denetimler için  araç sayma, sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.

Sistemin önemli özelliklerinden bir tanesi de geliştirilmiş bir merkezi denetim  ve muhasebe altyapısı sunuyor.. Sistem, gerçekleşen geçişlerin  elektronik yollardan denetlenmesi ve elektronik ödemeler için otomatik muhasebe  özellikleriyle işletmenin işlerini kolaylaştırması hedefleniyor.

.

Projede, İstanbul-Ankara yolunu İstanbul-İzmir  yoluna bağlayan Muallimköy Kavşağı'nda Serbest Geçiş Sistemi tesis edilecek.
Köprü, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5  saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayaklarından  birini oluşturuyor olacak.
Körfez geçiş süresi, otomobil ile 1 saat 20  dakika, feribotla 45-60 dakika iken, köprü sayesinde ise 6 dakikaya düşecek.
Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometreye kadar  kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında  hesaplanrken, bunun sonucunda 8-10 saatlik ulaşım süresinin 3,5 saate kadar  inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması tahmin ediliyor.