Manisa'daki Albay Arif Seyhun Kışlası'nda geçen 23 Mayıs'ta 722 askerin yemekten zehirlenmesi, 1 askerin de yaşamını kaybetmesiyle alakalı hazırlanan iddia belgesi Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan tensip zaptıyla, tutuklu bulunan 7 maznunun tahliyesine karar verildi. Bu kararla davada tutuklu maznun kalmazken, hazırlanan iddia belgesinde 28 şahsın 'taksirle vefata ve birden fazla şahsın yaralanmasına neden olmak' kabahatinden 15 seneye kadar, 7 şahsın ise 'vazifeyi umursamama' kabahatinden 2 seneye kadar mapusla cezalandırılması arz edildi. Davanın, Manisa Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen üçüncü mahkemesine tutuksuz suçlanan bazı maznunlar ve tarafların avukatları ile mağdurlar ve yakınları katıldı.

MAĞDURLAR DİNLENDİ

Mahkemede ifadesine müracaat etilen mağdur askerlerden Naim Işık, vaka günü akşam yemeğini yedikten sonra rahatsızlandığını, sonrasında yaşadıkları sebebiyle psikolojisinin bozulduğunu, askerliğinin kalan 11 aylık kısmında bir daha kışladan yemek yiyemediğini söyledi. Yemek işletmesinin hazırladığı yemekleri, işletme yetkililerinin bile yemediğini öne süren Işık, "Kendi yemedikleri yemekleri neden askerlere yediriyorlar? Ben o günden sonra et yemeklerini yiyemedim. Konutta annem yapsa bile aynı yemekleri yiyemiyorum. 11 ayda 15 kilo kaybettim. Hep cebimden para tüketerek yemek yedim. Takribî 10 bin lira giderim oldu. Davacıyım" dedi.

kisladaki-gida-zehirlenmesi-davasinda-magdurlar-dinlendi_6515_dhaphoto2

"DÜŞLERİME GİRİYOR"

Mağdurlardan Tuncay Özer de askerlik vazifesini yaparken yediği yemeğin ardından rahatsızlandığını belirtip, yaşadıklarını, "Midem çok bulandı, pek çok defa istifra ettim. 5 gün müşahede altında yakalandım. Artık et yemeklerinden uzak duruyorum. Bazen düşlerime giriyor. Kusmuğun içinde boğulduğuma dair kabuslar görüyorum. Psikolojik olarak çok etkilendim" diye anlattı.

Duruşma kurulu, mağdur ifadelerinin ardından, daha evvel alınan su inceleme raporlarının araştırılması, müzekkerelerin bitirilmesi ve alınan ara kararların bitirilmesi için mahkemeyi 30 Mayıs'a erteledi.

Her gün kahve içmenin 5 verimi

DHA