İstanbul'da getirildikten sonra geceyarısı başlayan Atalay Filiz'in, sabahın ilk ışıklarına kadar sorgulandığı öğrenildi. Filiz'in sorgusu tam 5 saat sürdü.

Sorgusunda öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetini itiraf eden zanlı, "Bana ‘naber Atalay' diye seslendi. Beni yakacaktı, polise bildirmemesi için öldürdüm" dedi.

Filiz cinayetle ilgili şunları anlattı: "Fatma Kayıkçı Ankara'daki cinayetlerden arandığımı anlamıştı. Beni polise yakalatarak yakacaktı. Paniklemiştim. Benim gerçek kimliğimi polise bildirmemesi için cinayeti işledim. Önce kafasını duvara çarptım, sonra bıçakladım. Onu öldürdükten sonra apartmanın girişindeki ve evin içindeki kanları sildim. Cesedi ormanlık alana attım. Sonra minibüsün geçtiği yere kadar yürüdüm, minibüse bindim. Oradan Gebze'ye, ardından Adapazarı'na gittim. Adapazarı'nda bir gün kalıp İzmir'e geçtim."



"KATLAYIP BAVULA KOYDUM FATMA ABLAYI"

Atalay Filiz ifadesinde vahşet detaylarını da anlattı; " İnternette Tuzla'da çay bahçesine garson alındığını öğrendim ve işe başladım. Biz evde yokken Fatma ablada anahtar vardı, çünkü odanın biri kilerdi onlara aitti. Sürekli eve girerdi bizim kaldığımız eve. Eve çıkıp girmesinden huylanmaya başladım. Tuzaklama yaptım eve. Mesela bir şey koyuyorum masaya ama yerinin değiştiğini görüyorum. İyice şüphelenmeye başladım. Aşağı iniyordu. Naber Atalay günaydın deyince içeri çekip bıçaklamaya devam ettim. Sonra katlayıp bavula koydum Fatma ablayı. Evin arka kapısından çıkıp gittim. Olay yerinde de cesedi atıp önce Kaynarca sonra Gebze sonra da Adapazı'na gittim. Otele gidip sahte kimlik verdim. Bir gün kaldıktan sonra İzmir'e gittim. İzmir'de de internet kafeden öğrenci evi baktım. Cinayetten 4 gün sonra televizyonda izledim ve arandığımı fark ettim. 'Hemen çıkmam lazım buradan' diyereke oradan da çıktım sonra yanımda bulunan kitapçıktan bakarak kamp yeri buldum ve gölette kaldım. Gömüldür Özdere mevkiinde. Her yerimi böcekler ısırmış. 10 gün burada kaldım. 'Canımdan bezdim' diyerek Menderes'e gidiyordum. Pansiyonda kalmak için"



"OLGA'DAN BENİ SORUMLU TUTTULAR"

Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena'yı da kendisinin öldürdüğünü söyleyen Atalay Filiz, "Olga'nın kaybolmasından sürekli beni sorumlu tutuyorlardı. Sürekli üstüme geldiler, bu yüzden öldürdüm" dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Atalay Filiz, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.