İzmir’de yakalanan Atalay Filiz, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından karayolu ile önceki akşam İstanbul’a getirildi. Filiz’in polislerin ‘Ailenden kimle konuşmak istersin’ sorusuna “Şu anda ailemden kimseyle görüşmek istemiyorum” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

ADIYLA SESLENİNCE

Atalay Filiz’e dedektiflerin ilk sorusu Tuzla’da öldürülen 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayeti oldu. Filiz, dedektiflerin “Fatma Kayıkçı’yı sen mi öldürdün” sorusuna “Evet” yanıtını verdi. “Neden öldürdün” sorusuna ise yanıtı şu oldu: “3 artı 1 bir dairede kalıyordum. Evin bir odasını Fatma Kayıkçı ardiye olarak kullanıyordu. Eve girdiğini bildiğim için kendi odamı sürekli kilitli tutuyordum. Son 3-4 ay içinde benim gerçek kimliğimi öğrendiğini düşünmeye başladım. Evden çıkarken kapının altına kâğıt koymaya başladım. Masaya santimle ölçerek dosya koydum. Birkaç kez eve geldiğimde kapıdaki kâğıdın, masadaki dosyaların yerinden oynadığını, masaya koyduğum şeylerin yerinin değiştiğini görünce odama girildiğini anladım. Olaygünü evden çıkmak üzere kapının önünde ayakkabılarımı bağlıyordum. Bana, ‘Atalay ne yapıyorsun’ diye seslendi. Hemen yanı başımdaydı. Ankara’da işlediğim cinayetleri öğrendiğini düşündüm. ‘Beni yakacak’ dedim. Ani bir hareketle doğruldum, kafasına sert bir yumruk attım. Sendeledi, yere düştü. Yarı baygındı. Evin içine sürükledim. Bıçaklayarak öldürdüm. Evdeki büyük valize sığdırdım, zaten küçük bir insandı. Bavula zorlanmadan sığdı.”

ÇİFTE CİNAYET

Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı da kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Atalay Filiz, “Olga’nın kayıp olması ile ilgili sürekli beni sıkıştırıyorlardı. İki telefon aldım. Birini Göktuğ’un arabasına monte ettim. Buradan konum uygulamasından takip ediyordum. Antalya’ya tatile gideceklerdi. Ben de otele gidip yan odada kalıp odalarına kamera koymayı planladım. Videolarını çekip yayınlayıp onlara zarar verecektim. Bununla ilgili hazırlık yaparken konum Ankara’da sürekli bir yerden geliyordu. Gidip baktığımda otomobilleriyle gitmediklerini anladım.

ŞANTAJ YAPACAKTIM

Planım işlemedi. Av tezkeresi ve pompalı tüfek aldım. Nasıl kullanıldığını internetten öğrendim. Olay günü de buluşmuştuk. Yine üzerime geliyorlardı. Tüfek bagajdaydı, aldım ve ateşledim. Araba 43 plakalı olduğu için Kütahya’ya kaçtım. Burada fark edilmem diye düşündüm. 2 gün burada arabada kaldım. Daha sonra arabayı orada bırakarak İstanbul’a geldim. Sonra geri döndüm araba yerinde yoktu” dedi.

O SORUDA ZORLANDI

Filiz sorgusunda Olga Seregina’yı kendisinin öldürmediğini, akıbetinin ne olduğunu bilmediğini söyledi. Dedektifler, Atalay Filiz’in bu konuda yalan söylediğinde hemfikir. Filiz’in sorgu sırasında anlatmakta en fazla zorlandığı ve tiklerinin belirgin olarak ortaya çıktığı konulardan biri Olga Seregina hakkında kendisine sorulan sorular oldu. Atalay Filiz, ısrarla Olga Seregina’yı öldürmediğini söyledi. Tecrübeli dedektiflerin ellerinde delil yoktu ancak deneyimlerine göre Atalay Filiz’in, Olga Seregina’yı Fransa’da öldürmüş olma ihtimali çok yüksekti. Bu soruları cevaplarken kimi zamangözlerini kırpıştıran Atalay Filiz’in kimi zaman ise gözleri seyirdi, kafası titredi.

NORMAL DEĞİL

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sabah saatlerine kadar sorgulanan Atalay Filiz’in profili tecrübeli dedektiflere göre şöyle:

“Kendini maceraperest olarak tanımlıyor. Doğal hayat koşullarında uzun süre fiziksel ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünüyor. Karşısındaki kişide sempatik ve efendi bir izlenim bırakıyor. Karşısındaki ile çoğu zaman tebessüm ederek konuşuyor. Sorgu sırasında dedektiflerin soruları karşısında asla agresif bir tutum sergilemedi. Dedektiflere göre ilk intibada efendi ve saygılı bir kişilikle tanımlanabilecek Atalay Filiz’in ilerleyen saatlerde davranışlarında bir anormallik olduğu ortaya çıkıyor.